Menu
 

Pirmdiena, 06 Februāris 2023

Farmaceita padomi piemērotas zāļu formas izvēlei

Daudziem ierastās un biežāk lietotās zāles parasti ir tablešu vai kapsulu formā, nereti ir vajadzīgs kāds sīrups vai pilieni, taču pastāv zāles arī svecīšu jeb supozitoriju formā, un dažkārt tā ir labākā izvēle, lai sasniegtu maksimālu terapeitisko efektu. Par šo zāļu formu vērts paturēt prātā arī tad, ja nākas saskarties ar kādu jau ierastāk lietotu zāļu pieejamības problēmām.

Lasīt vairāk...

Pirms Drošāka interneta dienas sākas kampaņa "Es izvēlos runāt"

7.februārī pasaulē atzīmē Drošāka interneta dienu. Saistībā ar to Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu Uzticības tālrunis 116111 no 6.līdz 12. februārim rīko kampaņu “Es izvēlos runāt”. Kampaņas galvenais mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par bērnu drošību internetā, vēršot īpašu uzmanību uz vardarbību tiešsaistes vidē. Sociālajos tīklos arī tiks piedāvāti īsi videopadomi drošākai interneta un tehnoloģiju lietošanai.

Lasīt vairāk...

Veselības indekss: Neizgulēšanās kā kaitīgs ieradums katram ceturtajam Latvijas iedzīvotājam

Kā liecina “Mana aptieka & Apotheka” Veselības indeksa pētījuma rezultāti, arvien vairāk Latvijas iedzīvotājiem piemīt kāds kaitīgs ieradums, kas ietekmē veselību. Kopš 2017. gada par 29 % pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kuri atzīst, ka viņiem piemīt kāds kaitīgs ieradums, pērn veiktajā aptaujā šādu respondentu skaits jau sasniedza 73 %. Pārliecinošs līderis veselībai nedraudzīgo paradumu sarakstā ir regulāra neizgulēšanās, ko atzinuši 25 % respondentu jeb katrs ceturtais aptaujātais.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.