Menu
 

Otrdiena, 28 Februāris 2023

Kā atpazīt bīstamu dzimumzīmi?

Lai gan dzimumzīmes un ādas izmaiņas ierasti pamanām gada siltajos mēnešos, par savas ādas veselību ir jārūpējas visa gada garumā un par to noteikti nevajadzētu aizmirst arī ziemā. Kaut arī lielākoties uztraukumam nav pamata, dažreiz dzimumzīmes var liecināt par kādu nopietnāku ādas slimību. Statistikas dati liecina, ka Latvijā katru gadu melanoma jeb ādas vēzis tiek atklāta vairāk nekā 200 cilvēkiem. SPKC dati liecina, ka ik gadu no šīs saslimšanas mirst aptuveni 80 cilvēku. Šis ir viens no agresīvākajiem ādas vēžiem, un mirstība ir augsta. “Gjensidige Latvija” ir apkopojusi informāciju, kā pārliecināties, ka dzimumzīme nav ļaundabīga, un kādos gadījumos to nepieciešams atrādīt ārstam.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Latvijas ekonomika balansē uz recesijas robežas

Latvijas ekonomikas izaugsme 2022.gada nogalē ir apstājusies, un Latvijas ekonomika šobrīd balansē uz recesijas robežas. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, 2022.gada pēdējā ceturksnī Latvijas IKP pieauga par 0,3%, savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni tas palika nemainīgs. Saskaņā ar aktuālāko Latvijas ekonomikas novērtējumu Latvijas IKP ir samazinājies divos no pēdējiem trīs ceturkšņiem, kas atbilst visplašāk lietotajai recesijas definīcijai.

Lasīt vairāk...

Kultūrizglītības programmai "Latvijas skolas soma" finansējums atjaunots iepriekšējā līmenī

Kultūrizglītības programmā “Latvijas skolas soma” arī turpmāk vairāk nekā 230 000 Latvijas skolēnu mācību procesā būs iespēja pieredzēt daudzveidīgas, profesionāli veidotas kultūras norises mūzikā, teātrī, dejā, cirkā, vizuālajā mākslā, kino, arhitektūrā, dizainā, kultūras mantojumā, literatūrā un grāmatniecībā. To paredz 28.februārī Ministru kabinetā apstiprinātais rīkojums par finansējuma sadalījumu programmas īstenošanai 2022./2023.gada otrajā semestrī, informē Latvijas Nacionālais kultūras centra (LNKC) pārstāvji.

Lasīt vairāk...

"Conexus": Pērn izdevies nodrošināt nepārtrauktu un drošu dabasgāzes apgādi arī sarežģītos ģeopolitiskos apstākļos

Lai gan 2022.gads enerģētikas nozarē aizvadīts krīzes un dabasgāzes piegāžu pārkārtošanas zīmē, vienotajam dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatoram AS “Conexus Baltic Grid” (“Conexus”) ir izdevies nodrošināt svarīgāko – dabasgāzes piegādes drošību un nepārtrauktību. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, “Conexus” neto apgrozījums sasniedza 55,1 milj. eiro, kas ir tikai par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina sabiedrības nerevidētais finanšu pārskats par aizvadīto gadu.

Lasīt vairāk...

Green Tech hakatonā laurus plūc Liepājas, Ķekavas un Rīgas jauniešu komandas

Aizvadītās nedēļas izskaņā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) norisinājās Green Tech hakatons III, kurā pulcējās teju 50 jaunieši un studenti, lai 48 stundu garā ideju maratonā attīstītu savas biznesa idejas un risinātu AS "Latvenergo" izvirzītos izaicinājumus, informē Zaļo un viedo tehnoloģiju klastera pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Karjeras konsultants: Izvēlēties profesiju bijis grūti visos laikos

Mācību gada noslēgums vairs nav aiz kalniem, drīzumā sāksies pirmie centralizētie eksāmeni, tāpēc daudzās ģimenēs šobrīd kļuvis aktuāls jautājums par karjeras izvēli jauniešiem un nereti izskan apgalvojums, ka šobrīd, kad valda informācijas pārbagātība, izvēlēties īsto studiju un karjeras virzienu kļūst aizvien grūtāk. Lai izvēlētos nākotnes profesiju, vispirms ir jāsaprot ne tikai tas, ko vēlamies darīt, bet arī, kas mums padodas un ko reāli esam gatavi darīt. Svarīgi saprast, kādas profesijas un darbības jomas korelē ar mūsu prasmēm un talantiem, cik lielā mērā esam gatavi mācīties, pielāgoties un strādāt vidē, kāda būs izvēlētajā jomā. Izvēloties nākotnes profesiju, motivācija ir daudz izšķirošāka nekā sākotnējais zināšanu līmenis.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 44% Latvijas iedzīvotāju trūkst brīvo līdzekļu uzkrājumu veidošanai

Gandrīz puse jeb 44% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka pēc visu rēķinu un ikdienas izdevumu apmaksas viņiem nepaliek pāri brīvo līdzekļu, kurus novirzīt uzkrājuma veidošanai, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" un pētījumu centra SKDS veiktā aptauja*. Kā redzams, kopējā ekonomiskā situācija ir atstājusi negatīvu ietekmi uz mājsaimniecību budžetu, jo pēdējā pusotra gada laikā cilvēku bez brīvajiem līdzekļiem kļuvis vairāk - pēc pētījumu** datiem, viņu skaits palielinājies par 13 procentpunktiem, informē "Ergo Life Insurance SE" pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.