Menu
 

Trešdiena, 22 Februāris 2023

Par RTU jauno rektoru kļuvis zinātņu prorektors Tālis Juhna

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Satversmes sapulce, aizklāti balsojot, ar ievērojamu balsu pārsvaru par jauno rektoru ievēlēja RTU zinātņu prorektoru akadēmiķi Tāli Juhnu, kurš saņēma 137 no 190 derīgajām Satversmes sapulces dalībnieku balsīm. Jaunievēlētais rektors darbu sāks marta beigās, par precīzu datumu vienojoties ar RTU padomi, informēja universitātē.

Lasīt vairāk...

Bulduru Izstāžu namā atklās ekspozīciju "Atrakcija. Pils. Daile. Arhitektam Edgaram Šēnbergam 100"

Pieminot ievērojamo modernās kustības arhitektu Edgaru Šēnbergu (31.03.1923. – 05.05.2016.) viņa 100.dzimšanas dienā, ir iekārtota telpa, kurā jubilejas noskaņās pieredzēt viņa talantu, iepazīt daiļradi vai kavēties atmiņās par viņu un laikmetu. Edgara Šēnberga personība tiek atklāta caur spēļu un atrakciju pils "Daile" stāstu. Izstāde apskatāma no 1.marta līdz 29.aprīlim, atklāšana paredzēta 4.martā plkst.14.00 Bulduru izstāžu namā, Muižas ielā 6, Jūrmalā.

Lasīt vairāk...

Pērn iedzīvotāji "Apotheka" aptiekās nodevuši gandrīz sešas tonnas nederīgo medikamentu

  • Publicēts Vide

Apkopotie dati par "Apotheka" aptiekās nodotajiem nederīgajiem medikamentiem liecina, ka iedzīvotāji gadu no gada arvien atbildīgāk izturas pret vidi un atkritumu šķirošanu. Pēdējo piecu gadu laikā Apotheka aptiekās nodoto nederīgo medikamentu apjoms gandrīz divkāršojies – 2017. gadā tika nodotas 3,2 tonnas, bet 2022. gadā jau 5,9 tonnas.

Lasīt vairāk...

Pieci ieteikumi, kā sagatavot ķermeni vasarai

Vasara tuvojas arvien straujāk, un daudziem no mums jau galvā skan frāze: “Jābūt formā!” Diemžēl skarbā patiesība liecina, ka lielākajā vairumā tie ir vien tukši vārdi vai centieni motivēt sevi ēst mazāk. Lai ieviestu veselīgus ieradumus, ir nepieciešama neliela plānošana.

Lasīt vairāk...

Ikgadējās Notāru dienas šogad notiks 8.un 9.martā

Šogad Notāru dienu ietvaros 8. un 9. martā no plkst. 10.00 līdz 14.00 ikviens Latvijas iedzīvotājs varēs saņemt bezmaksas notāru konsultācijas visos zvērinātu notāru birojos Latvijā. Konsultācijas noritēs klātienē, un ikvienam būs iespēja saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, kas saistīti ar nekustamo īpašumu, informēja Latvijas Zvērinātu notāru padome (LZNP). Noskaidrot dzīvesvietai tuvāko zvērinātu notāru biroju var šeit.

Lasīt vairāk...

Uzņēmumu parādi gada laikā Latvijā pieauguši par 46%, parādnieku skaits – par 15,9%

Šī gada sākumā nodokļu parādi un pašu uzņēmumu atsevišķos gadījumos deklarētās parādsaistības reģistrētas kopumā vairāk nekā 51,6 tūkstošiem juridisko personu. Salīdzinot ar situāciju pērnā gada janvārī un šī gada sākumā, uzņēmumu–parādnieku skaits gada griezumā pieaudzis par 15,9%, savukārt, analizējot pēc kopējā nodokļu un pašu uzņēmumu deklarēto parādsaistību apjoma – par 46%, liecina atvērto datu platformas “Okredo” apkopotā informācija.

Lasīt vairāk...

Vēl par agru, jau par vēlu: vai mēdz būt ideālais laiks bērnudārza gaitu uzsākšanai?

Pirmsskola ir svarīgākais izglītības posms, jo izglītības process ir kā mājas būvniecība – kādus pamatus ieliksim, ar tādiem būs jādzīvo. Iespējams tieši tāpēc aizvien aktuāla ir diskusija par to, kāds ir vēlamais vecums bērnudārza gaitu uzsākšanai. Kamēr vieni uzskata, ka bērnam pēc iespējas ilgāk jāpaliek mājās, citi ir pretējās domās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.