Menu
 

Pasaules kausa posma galvenajā maršrutā uzvar Neretnieks, divas godalgotas vietas ropažniecei Siliņai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Jātnieku federācija Foto - Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā “Kleisti” ar Kristapa Neretnieka un zirga Moon Ray uzvaru galvenajā “Grand Prix Rīga” maršrutā noslēdzās  Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā.

“Grand Prix” maršrutā ar 140/160 cm augstiem šķēršļiem startēja 33 sportiskie pāri, no kuriem tikai četri pamatdistanci veica bez soda punktiem, informēja Latvijas Jātnieku federācijā. Pārlēkšanā uzvaru izcīnīja Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar Moon Ray. Otro vietu ieguva Abdullahs Alšarbatli no Saūda Arābijas ar Larry, bet trešā bija ungāriete Marianna Hugeša ar Chaco Boy.

Šis maršruts labākajiem sportistiem dod  ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus kvalifikācijai Tokijas olimpiskajām spēlēm 2020. gadā un Starptautiskās Jātnieku federācijas “Longines” reitingā.

Pēc K.Neretnieka domām, uzvara Rīgas posmā viņam tikpat kā nodrošinājusi dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs. Turklāt nedēļas nogales sacensībās “Kleistos” viņš atsevišķos maršrutos izcīnīja vēl četras uzvaras ar zirgiem Tako Dilait (divreiz), Cananero un vēlreiz ar Moon Ray.

Pasaules kausa posma pirmajā dienā uzvaru svinēja ropažniece Sabīne Siliņa, kura ar zirgu Kalgari izrādījās labākā pirmajā maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs. Savukārt sacensību otrajā dienā Sabīne ar Kalgari ierindojās otrajā vietā piektajā maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem uz laiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.