Menu
 

550 kilogrami divatā – Ķekavā aizvadītas unikālas pauerliftinga sacensības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Pauerliftinga federācija Foto - Latvijas Pauerliftinga federācija

Ķekavā brīvdienās aizvadīts novada čempionāts svaru stieņa vilkmē no zemes. Latvijas kausa izcīņas 11.posms tiek raksturots kā Latvijai unikāls, jo sacensības šajā spēka trīscīņas disciplīnā notiek tikai reizi gadā. Turklāt sportisti varēja startēt gan individuāli, gan pārī ar vēl kādu sportistu.

Sacensībās 37 atlēti cīnījās par absolūti spēcīgākā titulu, ko nosaka t.s. “Vilksa punkti”, ņemot vērā sportista svaru un uzvilktā svaru stieņa smagumu, pavēstīja Latvijas Pauerliftinga federācijas pārstāve Inita Savicka.

Par absolūti spēcīgāko dāmu šajās sacensībās kļuva Guna Teilāne no Rēzeknes ar rezultātu 122,5 kilogrami. Otro vietu izcīnīja Līga Motte (“B Factory”), kura tika galā ar 140kg, trešajā vietā – Inta Kravale (Rēzekne) ar 115kg. Savukārt vīru konkurencē labākais bija Jānis Kalnenieks (RTU), kura rezultāts 300kg. Otrais bija Aleksandrs Jasinskis (PSMK) ar 290kg, trešais – Mārtiņš Lielups (Madona) ar 252,5kg.

Jauniešu grupā labākais bija Adrians Upenieks (Saldus) ar 255kg, Junioru grupā uzvaras lauri Rihardam Pavlovam (Gulbene) ar 215kg. Veterānu V40 grupā uzvarēja Didzis Kaspars (Saldus) ar 270kg, V50 grupā– Karens Kasabjans (RPT) ar 175kg, bet V60 grupā – Sergejs Vedmedovskijs (RPT) ar 235kg.

Pāru vilkmē spēcīgākie izrādījās Aleksandrs Jasinskis (P. Stradiņa Medicīnas koledža) pārī ar Kasparu Didzi (“Saldus Atlēti”), kuri divatā pieveica 550 kilogramus. Komandu vērtējumā 1.vietu izcīnīja “Gulbenes K.S.P.”, kas šajās sacensībās bija lielākā komanda. 2.vietu ieguva Madonas SCK, 3.vietā – RTU Sports.

Sacensības organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Ķekavas novada domi un biedrību “Spēka pasaule”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.