Menu
 

Latvijas čempionātā rollerslēpošanas sprintā Siguldā mājiniekiem divas godalgas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - infoski.lv Foto - infoski.lv

Svētdien Siguldā “Fischer” Slēpošanas centrā Latvijas čempionāta rollerslēpošanā 2.posma ietvaros dalībnieki sacentās 1,2km sprintā brīvajā stilā. Atšķirībā no ierastā rollerslēpošanas sprinta, kas ir 200m, šis bija vairāk pietuvināts slēpošanai, kur uz sniega ziemā ir jāveic no 1,1-1,7km.

Galvenā cīņa dažādās vecuma grupās ritēja starp Madonas un Cēsu sportistiem, ar kuriem mēģināja konkurēt siguldieši, rīdzinieki un daugavpilieši, liecina Latvijas Slēpošanas federācijas informācija.

Vīriem elites grupā sacentās tikai trīs dalībnieki – cēsnieks Artūrs Brants ieguva pirmo vietu, otrais bija viņa novadnieks Reinis Upens, bet trešais palika Edgars Bernāns, kurš pēc piedzīvota kritiena finālā otrajā distances daļā cīņā par uzvaru īsti neiesaistījās. Dāmām sacentās vēl mazāk dalībnieces, jo uz starta izgāja tikai divas – rīdziniece Paula Bergfelde un cēsniece Ilona Upena. Paula viegli tika galā ar Ilonu un finišēja pirmā. 

V16 vecuma grupā 14 dalībnieku konkurencē savu pārākumu apliecināja madonietis Lauris Kaparkalējs, bet ļoti spraigajā cīņā par otro vietu mājinieks Rainers Paeglis no Siguldas tomēr beigās par pāris centimetriem bija priekšā rīdziniekam Bruno Krampem.

Vēl vienu medaļu mājinieki izcīnīja V12 grupā, kurā 33 dalībnieku konkurencē pirmās divas vietas sadalīja Cēsu pilsētas sporta skolu pārstāvošais Rūdolfs Raudziņš un madonietis Ernests Plotka, bet cīņā par trešo vietu divu siguldiešu starpā Bruno Bilans tomēr ar labāku laiku otrajā braucienā pārspēja savu komandas biedru Kristapu Paio.

Vairāk foto skatiet šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.