Menu
 

"Garkalne"/ "Livonia" regbisti ceturto reizi vēsturē kļūst par Latvijas čempioniem Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF

Par Latvijas čempioniem regbijā sestdien ceturto reizi vēsturē kļuva "Garkalne"/ "Livonia" spēlētāji, kuri izšķirošajā mačā par zelta medaļām ar 26:22 (14:5) apspēlēja "Miesnieki"/ "Ķekava" komandu, izturot pretinieku pēdējo minūšu spiedienu, vēsta Latvijas Regbija federācija.

Pēc pārliecinoša mača ievada "Garkalne"/ "Livonia" izvirzījās vadībā ar 26:5, tomēr spēles beigās pretinieki pietuvojās līdz pat viena piezemējuma attālumam un arī centās izraut uzvaru, tomēr livonieši izturēja. Regbija kluba "Livonia" komanda Latvijas čempionātā triumfējusi arī 2013., 2014. un 2016.gadā.

Apzinoties mača likmi, cīņa sākās pašaizliedzīgi un ļoti līdzīgi, bet pēc aptuveni 15 spēlētām minūtēm "Garkalne"/ "Livonia"  izdevās veiksmīgs ātrs uzbrukums, ko iesāka Pedro Kaseress Garsons, bet pabeidza Vigo Valdavs. Argentīnietis iesita arī realizāciju un šīs spēles viesi izvirzījās vadībā ar 7:0. Tomēr drīz vien pēc ilgāka spiediena veterāns Guntis Cirša atbildēja ar piezemējumu, un "Miesnieki"/ "Ķekava" samazināja deficītu līdz 5:7.

"Garkalne"/ "Livonia" uzbruka vairāk un arī ieguva iespēju izpildīt divus tālus soda sitienus, tomēr vējainā laikā Kaseress Garsons nespēja tos trāpīt. Cīņa turpinājās laukuma vidusdaļā un pašās puslaika beigās jau pēdējās bumbas izspēles laikā pēc lieliskas Valtera Raņķa individuālās darbības izskrēja un piezemējumu veica Kaseress Garsons, kurš arī trāpīja realizāciju un pēc 40 spēlētām minūtēm "Garkalne"/ "Livonia" bija priekā ar 14:5.

Otro puslaiku topošie čempioni iesāka lieliski un pirmajās desmit minūtēs veica divus piezemējumus – pēc uzvarētas cīņas pie pašas pretinieku piezemējuma zonas ienesa Janeks Taškāns, bet vēl pēc brīža "Garkalne"/ "Livonia" izspēlēja arī līdz Kristera Rubīna piezemējuma laukuma malā. Otrajā epizodē Kaseress Garsons arī trāpīja piezemējumu un rezultāts jau kļuva 26:5.

Intrigu spēlē atgrieza "Miesnieki"/ "Ķekava" līderis Emīls Balodis, kurš otrā puslaika 15. minūtē veica piezemējumu, bet Juris Iesalnieks iesita realizāciju, un deficīts tika samazināts līdz 12:26. Ilgāku laiku “miesniekiem” neko paveikt neizdevās, bet spēles 72. minūtē Iesalnieks no ļoti labas pozīcijas trāpīja soda sitienu, un rezultāts kļuva 15:26. Tas nozīmēja, ka atlikušajās aptuveni desmit minūtēs "Miesnieki"/ "Ķekava" komandai nepieciešams ienest divus piezemējumus.

Drīz vien pirmo no tiem veica Roberts Ameters, bet Iesalnieks trāpīja realizāciju, un rezultāts bija vairs tikai 22:26. "Miesnieki"/ "Ķekava" turpināja spiest pretiniekus un jau pēdējās bumbas izspēles laikā viņi arī centās izraut uzvaru un devās uzbrukumā, tomēr Hārdijs Nungurs, atrodoties pie pašas sāna līnijas, sita bumbu uz priekšu, bet tā izripoja ārpus laukuma, kas nozīmēja, ka "Garkalne"/ "Livonia" var priecāties par čempionu titulu.

"Garkalne"/ "Livonia" Latvijas čempionātā uzvarēja ceturto reizi vēsturē, pārtraucot divu gadu dominanci, kad nepārspēti palika viņu šodienas pretinieki. Latvijas čempioni šosezon tika noskaidroti pēc piecu komandu divu apļu turnīra. Abu vienību pirmā apļa mačā "Garkalne"/ "Livonia" bija labāka ar 21:14, kas nozīmēja, ka sestdien viņiem būtu pieticis arī ar neizšķirtu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.