Menu
 

"Garkalne"/ "Livonia" vēlreiz uzvar "Miesniekus" un izcīna trešo vietu Baltijas "Top" līgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jeļizaveta Iļjina Foto - Jeļizaveta Iļjina

Latvijas čempione "Garkalne"/ "Livonia" sestdien Upesciemā ar rezultātu 17:12 (12:7) pieveica savu principiālo konkurenti "Miesnieki" un izcīnīja trešo vietu Baltijas "Top" līgas turnīrā. Līdz ar to livonieši trešajā šīs sezonas Latvijas labāko klubu savstarpējā cīņā izcīnīja trešo uzvaru.

Sākotnēji bija plānots, ka "Top" līgas turnīrā trešās vietas ieguvēji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, tomēr tā kā jau 12. oktobrī Latvijas izlase aizvadīs svarīgu spēli Ungārijā, abi klubi, domājot par valstsvienības interesēm, vienojās, ka Baltijas bronzas ieguvējus noskaidros vienā mačā, vēsta Latvijas Regbija federācija.

Spēlē kā mājiniece skaitījās "Garkalne"/ "Livonia", kas pirmajās desmit minūtēs ātri izvirzījās vadībā ar 6:0, divus soda sitienus trāpot argentīniešu leģionāram Pedro Kaseresam Garsonam. "Miesnieki" pēc Raimonda Kripas piezemējuma un Jura Iesalnieka realizācijas īslaicīgi ieguva minimālu vadītu, tomēr drīz vien argentīnietis trāpīja vēl vienu sodu un realizēja arī Latvijas regbijā ļoti reti redzamo dropsitienu, kas pēc puslaika mājiniekiem ļāva atrasties priekšā ar 12:7.

Otrā puslaika ievadā Kristera Rubīna piezemējums panāca jau 17:7 "Garkalne"/ "Livonia" komandai, bet drīz vien ar piezemējumu Elmārs Šefanovskis samazināja "Miesnieku" deficītu uz pusi. Pēdējā pusstundā rezultāts vairs nemainījās, un "Garkalne"/ "Livonia" varēja priecāties, ka debijas sezonā Baltijas "Top" līgā kļuvusi par sacensību trešo stiprāko komandu.

Iepriekš šosezon augustā abu komandu savstarpējā spēlē "Garkalne"/ "Livonia" bija labāka ar 21:14, bet pirms nedēļas garkalnieši izturēja pretinieku pēdējo minūšu spiedienu un triumfēja ar 26:22, garantējot Latvijas čempionāta zeltu, ko ieguva pēc divu gadu pārtraukuma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.