Menu
 

Latvijas orientēšanās naktī startējuši 1600 dalībnieku, Pierīgā – vairāk nekā 300

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - rogaining.lv Foto - rogaining.lv

Trešo gadu Eiropas sporta nedēļas ietvaros Latvijas Orientēšanās federācija visiem aktīvās atpūtas interesentiem sarūpēja neaizmirstamu un aizraujošu piedzīvojumu – Latvijas orientēšanās nakti, kur 11 Latvijas pilsētās un novados bez maksas varēja izmēģināt spēkus orientēšanās rogainingā tumsā.

Rīkotāju informācija liecina, ka pasākumā piedalījušies 1600 orientēšanās cienītāju, tajā skaitā vairāk nekā trīs simti Siguldā, Salaspilī un Olainē. Starp dalībniekiem bija gan pieredzējuši orientieristi, gan ģimenes ar maziem bērniem, un daudzi šajā vakarā orientēšanās sporta burvību izbaudīja pirmo reizi. 

Jāatgādina, ka rogainings ir viens no orientēšanās sporta veidiem, kur komandu (2 līdz 5 dalībnieku sastāvā) uzdevums ir noteiktā kontrollaikā pašu izvēlētā secībā apmeklēt kontrolpunktus, ar mērķi savākt pēc iespējas lielāku ieskaites punktu summu. Kontrolpunkti izvietoti plašā apvidū, un tiem ir dažādas vērtības, tāpēc rezultātu izšķir ne tikai fiziskā sagatavotība, bet arī stratēģija – komandas izvēlētais maršruts.

Nedēļas nogalē Krimuldas novadā tika aizvadīts Latvijas čempionāts orientēšanās sportā pagarinātajā distancē, kurā pašas jaunākās dalībnieces 12 gadu vecumā veica 3,9 km, bet elites grupas vīri – pat 24 kilometrus. Kā ierasts, laureātu vidū dažādās vecuma grupās bija ne mazums Pierīgas orientieristu.

Elites W21E grupā dāmām trešo vietu izcīnīja Ieva Rukšane no Sējas novada. 14,1 km distancē pavadījusi divas stundas, viņa uzvarētājai Aijai Skrastiņai zaudēja 25 minūtes.

Latvijas čempionu titulus izcīnīja siguldieši Kristaps Bruners (M20), Atis Heinols (M21A), Guntis Arnicāns (M50) un Ilmārs Limbēns (M65), kā arī Lauma Žilko no Baložiem (W65).

Otrās vietas ieguva Ingmārs Vaiders no Saulkrastiem (M21A), Rūdolfs Graudiņš (M12), Sergejs Šadrins (M50) un Pēteris Novikovs (M75) no Carnikavas novada, trešās – Roberts Ķirkums (M14), Paula Ķirkuma (W12), Rita Kukka (W65) un Volli Kuks no Ādažiem (M70), Agnese Dzērve no Carnikavas (W35), Ārija Šinke (W60) un Ieva Nāgele (W21A) no Olaines, Magda Cigle no Siguldas (W20) un Gunta Lebedoka no Mārupes (W50).

Šonedēļ orientēšanās sporta centrs būs Siguldas pusē, kur no 4. līdz 6. oktobrim Siguldā norisināsies trīs dažādas Latvijas un Baltijas mēroga sacensības orientēšanās sportā – Latvijas čempionāts nakts orientēšanās sacensībās, vasaras orientēšanās sezonas noslēguma sacensības “Siguldas rudens”, kas norisināsies jau 47.reizi, kā arī Baltijas Junioru kauss orientēšanās sportā, kas pulcēs jauniešus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas un Polijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.