Menu
 

Siguldā aizvadīts Latvijas čempionāts ātrajā šahā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Sandra Harlinska Foto - Sandra Harlinska

Šogad Siguldas 8. atklātajam čempionātam bija Latvijas 2019.gada ātrā šaha čempionāta statuss. Līdzīgi kā iepriekšējos septiņus gadus turnīram bija plašs starptautisks apmeklējums – 118 dalībnieki pārstāvēja septiņas valstis – Latviju, Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Baltkrieviju, Somiju un Beļģiju, informēja sacensību direktors Visvaldis Gercāns.

Par Latvijas čempionu ar 9,5 punktiem 11 spēlēs kļuva turnīra reitinga līderis, Latvijas izlases dalībnieks lielmeistars Arturs Neikšāns. Otrajā vietā ierindojās starptautiskais meistars Vladimirs Svešņikovs (9 punkti), trešajā – FIDE meistars Matīss Mustaps (8,5 punkti). Valsts čempionāta trīs pirmās vietas dāmu konkurencē ieguva Laura Rogule (7,5 punkti), Linda Krūmiņa (7) un Jūlija Gorožankina (7). Turklāt Laurai Rogulei šī uzvara ir trešā pēc kārtas.

Atsevišķajā labāko siguldiešu konkurencē trīs labākie ieguva 6 punktus un vietu secību noteica papildrādītāji – pirmo vietu izcīnīja Ivars Jēkabsons, otrais bija Boriss Muškejs un trešais Aivars Bautris. Ulda Deisona piemiņas balvu labākajam Siguldas novada skolniekam izcīnīja Valters Veinbergs no Siguldas Valsts ģimnāzijas (4 p.).

Svētdien Siguldā norisinājās arī trīspadsmitkārtējās Latvijas čempiones Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs. Te pirmās trīs vietas ieguva rīdzinieki M.Mustaps, meistarkandidāts Lauris Laimiņš un lielmeistare Laura Rogule (visiem 7 punkti no 9 iespējamiem). Ātrspēles turnīrā piedalījās 64 šahisti no Latvijas, Lietuvas un Krievijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.