Menu
 

Salaspils basketbolisti sezonu sāk ar "mīnus 46", carnikavieši – ar "plus 44"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā spēlēs divas Pierīgas komandas – vietu saglabājis basketbola klubs “Carnikava”, bet Siguldas sporta skolu nomainījusi Salaspils sporta skola. Otrdien sezonas pirmās spēles abas vienības aizvadīja savās mājās ar krasi atšķirīgiem panākumiem.

“Salaspils Sporta skolā atvērta jauna – basketbola – nodaļa, kurā treniņus turpina bijušās Igora Miglinieka skolas audzēkņi. LBL3 komandas izveide ir nākamais solis, veidojot pilnu “piramīdu”. No kluba veidotāju puses nav nekāda spiediena par izcīnāmām vietām. Galvenais mērķis – palīdzēt progresēt jauniešiem, kuriem 15-16 gadu vecumā treniņi un spēlēšana kopā ar pieaugušajiem ir ļoti noderīga,” Latvijas Basketbola savienības preses dienestam pastāstījis Salaspils komandas ģenerālmenedžeris un galvenais treneris Valdis Razumovskis. “Komandā iesaistīti arī pieredzējušāki puiši un ceram treniņos un spēlēs turēties pie paritātes – puse “lielo”, puse jauno. Redzēs, kā tas izskatīsies praksē. Šī būs ieskriešanās sezona, bet pēc dažiem gadiem, ceru, tēmēsim uz LBL2.”

Debijas spēlē pret basketbola klubu “Talsi” jaunie salaspilieši ātri atspēlēja pirmo deficītu (0:8), taču pirmā puslaika vidū astoņas minūtes pēc kārtas nespēja gūt ne punkta un 16:17 pārvērtās par 16:38. Trešajā ceturtdaļā Talsu basketbolisti veica vēl vienu izrāvienu 15:0, un jau ilgi pirms beigām šaubu par mača uzvarētāju nebija. Beigu rezultāts 56:102.

Salaspils komandas rindās rezultatīvākie bija Renārs Stacēvičs ar 25 un Kristaps Plotnieks ar 15 punktiem.

Diezgan līdzīgs scenārijs bija arī spēlei Carnikavā, kur mājinieki uzņēma Balvu sporta skolas basketbolistus. Arī šeit lielā mērā izšķiroša bija otrā ceturtdaļa, kuras laikā carnikavieši no 14:11 panāca 30:13 un pēc pārtraukuma pamazām turpināja audzēt pārsvaru, beigās panākot 89:45.

BK “Carnikava” labā Jānis Ābols guva 21 punktu, Mārtiņš Terehovičs 16, Dāvis Siliņš 13 punktus, bet vismaz pie viena punkta tika visi divpadsmit BK “Carnikava” basketbolisti.

LBL trešās divīzijas pamatturnīrā piedalās 23 komandas, kuras sadalītas divās zonās pēc reģionālā principa. Salaspils sporta skolas komanda iekļauta Rietumu grupā, bet “Carnikava” – Austrumu grupā. Katrā zonā līdz marta vidum tiks izspēlēti divi apļi (Rietumos katrai komandai pa 22 spēlēm, Austrumos – pa 20). Pa astoņām labākajām komandām kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kura pirmajā kārtā savā starpā tiksies dažādu zonu pārstāvji (A1-B8, A2-B7) utt.

Piektdien sezonas atklāšanas spēli Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā savās mājās aizvadīs basketbola klubs “Ķekava”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.