Menu
 

LFF ieguldīs līdzekļus Baldones, Olaines, Jūrmalas, Garkalnes un Carnikavas stadionu pārbūvē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Infrastruktūras attīstības plāns Rīgas un Pierīgas reģionā tuvākajos gados paredz ieguldīt līdzekļus Baldones, Olaines, Jūrmalas, Garkalnes un Carnikavas stadionos, kā arī seguma nomaiņā Rīgā.

Klubu infrastruktūras uzlabošanas programmas ietvaros plānota moduļu ģērbtuvju izbūve Baldones stadionā, savukārt Olaines stadionā plānots ieguldīt gandrīz 700 tūkstošus eiro, lai to pārbūvētu atbilstoši I kategorijas prasībām, vēsta federācijā. Tuvākajos gados rekonstrukcijas darbi paredzēti arī Jūrmalas, Garkalnes un Carnikavas stadionos. Rīgā plānots mainīt segumu stadionos “Arkādija” un “Energoautomātika”. Ieguldījumi šajos projektos kopā varētu pārsniegt 0,7 miljonus eiro.

LFF mērķis ir līdz 2025. gadam panākt, lai katrā Latvijas novadā būtu pieejams pienācīgas kvalitātes mazais vai standarta izmēru futbola laukums, kas būtu ieguvums ne tikai sportistiem, bet arī visiem apkārtnes iedzīvotājiem. Tas palielina reģiona pievilcību un uzlabo brīvā laika pavadīšanas iespējas. Pērn LFF, UEFA un septiņu starptautisku universitāšu kopīgi veiktajā pētījumā konstatēts, ka, ieguldot 118 eiro uz vienu futbolistu, ietaupījums veselības nozarē un ieguvums sociālajā nozarē un ekonomikā varētu veidot 1515 eiro.

Infrastruktūras uzlabošanas pasākumiem 2020. gadā kopumā būs pieejams miljons eiro no UEFA “HatTrick” programmas, kā arī – pirmo reizi Latvijas futbola vēsturē – valsts budžeta projektā ir iekļauts finansējums reģionālās futbola infrastruktūras pilnveidošanai. Proti, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) savos prioritārajos pasākumos ir iekļāvusi reģionālās infrastruktūras atbalsta programmu, tā apstiprināta Ministru kabinetā un tiek virzīta balsošanai Saeimā.

Programma paredz atbalstu pašvaldībām infrastruktūras programmas īstenošanai - futbola laukumu pilnveidošanai atbilstoši starptautiskajām normām, nodrošinot laukumu apgaismošanu un nolietoto segumu atjaunošanu. Laika periodam no 2020. līdz 2023. gadam šim nolūkam kopumā paredzēti teju divi miljoni eiro, pēc tam katram nākamajam gadam – 0,82 miljoni eiro.

LFF Infrastruktūras vērtēšanas komisija turpina izskatīt pieprasījumus par līdzfinansējuma piešķiršanu infrastruktūras uzlabošanai, kas ir pieejams klubu futbola infrastruktūras programmā, kā arī meklē finansiāli efektīvākos veidus to īstenošanai, pavēstījis LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

LFF prezidents uzsver, ka, lemjot par iesniegto projektu atbalstīšanu, pastiprināta uzmanība tiek pievērsta efektīvam finanšu izlietojumam, tādēļ tiek vērtēta ne vien to lietderība konkrētajā reģionā, bet arī iespējas apvienot līdzīgus projektus vienā iepirkumā iegūstot labāku iepirkuma cenu. Piemēram, ir iesniegti pieci projekti par laistīšanas sistēmu iegādi dabīgā zāliena laukumu uzturēšanai. Tādēļ LFF plāno veikt cenu aptauju, tā rodot labāku risinājumu un izdevīgāku cenu. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.