Menu
 

Foto: Mārupieši labākie Pierīgas skolu basketbola turnīrā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Mārupes novada mācību iestāžu audzēkņi izcīnījuši trīs no pirmajām četrām vietām Ādažos notikušajā Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrā C vecuma grupā zēniem (2006. g.dz. un jaunāki). Tāpat kā pērn, par turnīra uzvarētājiem kļuva Mārupes Valsts ģimnāzijas (iepriekš – vidusskolas) puiši.

Deviņu skolu komandas turnīra pirmajā posmā aizvadīja priekšsacīkšu spēles trijās apakšgrupās. Pirmo vietu ieguvēji kvalificējās finālturnīram par 1.-3.vietu, otro vietu ieguvēji – turnīram par 4.-6.vietu, bet komandas, kas palika trešajās vietās, turnīru noslēdza ar dalītu 7.-9.vietu.

Uzvaras abās apakšgrupu spēlēs (2x8 min) izcīnīja Mārupes Valsts ģimnāzija (46:5 pret Ādažu Brīvo Valdorfa skolu un 58:8 pret Carnikavas pamatskolu), Ādažu vidusskola (45:7 pret Baldones vidusskolu un 45:22 pret Mārupes pamatskolu) un Jaunmārupes pamatskola (18:13 pret Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolu un 26:8 pret Ropažu novada vidusskolu).

Galvenajā finālturnīrā uzvaru sēriju turpināja Mārupes Valsts ģimnāzijas jaunie basketbolisti, kuri ar 23:5 pārspēja mājiniekus ādažniekus un ar 21:6 novadniekus no Jaunmārupes pamatskolas. Izšķirošajā spēlē par otro vietu Ādažu vidusskolnieki uzvarēja Jaunmārupes komandu 18:6.

Turnīrā par 4.-6.vietu divas uzvaras izcīnīja Mārupes pamatskolas audzēkņi, kuri ar 14:9 uzvarēja Berģu MMP un ar 22:16 Ādažu Brīvo Valdorfa skolu. Piektā vieta līdz ar panākumu 15:13 spēlē pret ādažniekiem tika Berģu basketbolistiem. Dalītā 7.-9.vietā ierindojās Ropažu novada vidusskola, Baldones vidusskola un Carnikavas pamatskola.

Nākamās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensības paredzētas 5.novembrī Krimuldas vidusskolā, kur jaunākās vecuma grupas (2008.g.dz.un jaunāki) komandas sacentīsies “Veiklo stafetēs”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.