Menu
 

Salaspils basketbolisti triumfē Pierīgas novadu turnīrā, zaudē LBL3 spēlē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Par šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu čempioniem kļuvuši Salaspils basketbolisti, kuri izcīnīja divas uzvaras Mārupes sporta kompleksā notikušajā finālturnīrā. Savukārt Salaspils sporta skolas komanda piedzīvojusi zaudējumu Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas ceturtās kārtas spēlē.

Pierīgas novadu sporta spēļu finālturnīrā piedalījās četras labākās priekšsacīkšu turnīra vienības.  Pusfinālos salaspilieši ar 72:53 pieveica Stopiņu novada basketbolistus, bet Ropažu komanda ar 62:46 uzvarēja pagājušā gada čempionus mārupiešus. Mačā par trešo vietu pārāki izrādījās Stopiņu basketbolisti, kuri laukuma saimniekus atstāja ceturtajā vietā – 69:59. Piekto un sesto vietu kopvērtējumā ieņēma priekšsacīkšu neveiksminieki Ķekavas un Krimuldas komandas.

Finālā Salaspils – Ropaži izšķirošā izrādījās trešā ceturtdaļa, kuru salaspilieši noslēdza 20:5 savā labā un visu spēli – 57:47. Uzvarētājiem Uģis Kasparāns guva 15 punktus, Reno Silavs 13 un Jānis Ābols 8 punktus.

Otrā puslaika sākums izrādījās noteicošais arī LBL trešās divīzijas otrdienas spēlē Salaspils sporta namā, kur vietējās sporta skolas komanda sacentās ar “East-Ball” vienību. Pēc pirmā puslaika laukuma saimnieki zaudēja tikai ar piecu punktu starpību, bet pēc trim ceturtdaļām – jau ar 24. Beigu rezultāts 56:81. Reno Silavs mājinieku rindās atzīmējās ar 23 punktiem. Salaspils sporta skolai četrās pirmajās spēlēs ir divas uzvaras.

Toties jau ceturto panākumu pēc kārtas LBL trešajā divīzijā izcīnījis basketbola klubs “Carnikava”, kas pēdējā spēlē savā laukumā pārliecinoši pieveica “Valmiera Gass ViA-3” komandu. Varenu spēli aizvadīja abi pieredzējušie Carnikavas basketbolisti – Rolands Dovgjallo savāca 40 punktus, 9 atlēkušas bumbas un 5 rezultatīvas piespēles, bet Jānis Ābols – 38 punktus, 13 atl.bumbas, 6 piespēles un 4 pārķertas bumbas.

Ar četrām uzvarām četrās spēles BK “Carnikava” kļuvis par LBL trešās divīzijas Austrumu grupas līderi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.