Menu
 

Ar Pierīgas bērnu piedalīšanos "Arēnā Rīga" atklās programmas "Sporto visa klase" sesto sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

1.novembrī “Arēnā Rīga” pulcēsies gandrīz 8000 programmas “Sporto visa klase” dalībnieku no visas Latvijas, lai aizraujošā un plašā atklāšanas ceremonijā dotu svinīgu startu programmas sestajai sezonai. Šajā mācību gadā programmā piedalīsies visu Pierīgas novadu mācību iestādes, izņemot Salaspils un Mālpils skolas. Programmā šajā sezonā iesaistīsies jauni dalībnieki no 115 klasēm, bet kopumā projektā piedalīsies un piecas reizes nedēļā sportos 371 klase, liecina Latvijas Olimpiskās komitejas informācija.

Dalībniekus atklāšanas pasākumā priecēs dažādi izklaidējoši priekšnesumi, kā arī jaunie dalībnieki saņems oficiālo programmas piederības zīmi – karogu, kā arī nodos programmas “Sporto visa klase” svinīgo solījumu. Pirms un pēc atklāšanas pasākuma, bērniem būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās un interaktīvās aktivitātēs turpat “Arēnā Rīga”, ko piedāvās un nodrošinās programmas atbalstītāji un vairākas sporta veidu federācijas.

Jāatgādina, ka programma “Sporto visa klase” paredz iesaistīto izglītības iestāžu 2., 3., 4. 5. un 6.klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu, kas paredz vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes – vispārējā fiziskā sagatavotība; futbola iemaņu apguve (2.klasēm – rotaļas); peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā vai nodarbība džudo.

Projekta mērķis ir palielināt projektā iesaistīto izglītības iestāžu, klašu un audzēkņu skaitu, izstrādājot projekta metodiskās programmas 2.-6.klašu grupām un mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.