Menu
 

Prezidenta kausus rāvienos izcīna Saulkrastu, Ropažu un Siguldas kamaniņu braucēji Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Siguldas trases starta estakādē sestdien norisinājās kamaniņu sporta sezonas atklāšanas sacensības “Prezidenta kauss 2019” starta rāvienos. Dāmu konkurencē otro gadu pēc kārtas uzvarēja siguldiete Sigita Bērziņa, starp vīriem labākais bija Kristers Aparjods no Saulrastiem, bet divvietīgo ekipāžu konkurencē arī uzvara otro gadu pēc kārtas Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem no Ropažiem.

Visās vecuma grupās labākie tika noskaidroti, summējot divu starta rāvienu laikus katram sportistam.

Dāmu konkurencē S.Bērziņa abos starta rāvienos uzrādīja labākos laikus, kas summā deva pārliecinošu uzvaru gan starp dāmām, gan juniorēm. Otrā vieta Kendijai Aparjodei no Saulkrastiem, bet trešā Zanei Kalumai no Saulkrastiem, kura ieņēma arī otro vietu starp juniorēm un pirmo vietu starp jaunietēm vecaākā A grupā.

Vīru konkurencē pārliecinoša uzvara Kristeram Aparjodam, kurš uzrādīja labākos laikus abos starta rāvienos. Otrā vieta silgudietim Artūram Dārzniekam, trešā vieta Garkalnes novada pārstāvim Eduardam Ševicam-Mikeļševicam, kuram arī uzvara starp junioriem.

Junioru konkurencē otrā un starp jauniešiem A grupā pirmā vieta Gintam Bērziņam. Trešo vietu starp junioriem izcīnīja Lūkass Krasts, bet jauniešu A grupas konkurencē otrā un trešā vieta attiecīgi Kasparam Rinkam no Ropažiem un Valtam Pavlovam no Siguldas.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē Bots/Plūme pirms gada uzvaru izcīnīja vēl kā juniori, bet šogad ar “Prezidenta kausu” atklāja pirmo sezonu pieaugušo konkurencē. Sportisti abos starta rāvienos uzrādīja labākos laikus. Otrā vieta Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam (Ropaži/Naukšēni), bet trešajā vietā Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš (Rīga).

Junioru puišu un meiteņu konkurencē startēja pa vienai ekipāžai – Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts (Garkalne/Alūksne) un Anda Upīte/Justīne Maskale (Sēja/Ropaži).

Jauniešu “A” divvietīgo ekipāžu konkurencē pārākas divu starta rāvienu summā bija meitenes Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna (Salaspils/Ropaži), apsteidzot visas puišu ekipāžas. Otrā vieta Kasparam Rinkam/Ardim Liepiņam (Ropaži/Viesīte), bet trešie Krišjānis Brūns/Vitālijs Jegorovs (Rīga/Stopiņi). Starp jaunietēm “A” arī uzvara Ziediņai/Zvilnai, bet otrā vieta Martai Robežniecei/Kitijai Bogdanovai (Ropaži/Ulbroka).

Starp jauniešiem “B” uzvara Gustavam Krastam no Stopiņiem, otrā un trešā vieta siguldiešiem Kārlim Eglim un Edvardam Martam, savukārt starp jaunietēm “B” labākā Agnija Bogdanova no Stopiņu novada, kamēr otrā un trešā vieta attiecīgi Paulai Boķei no Ogres un Lilliānai Kostenkovai no Stopiņiem.

Jauniešu “C” konkurencē pirmā vieta saulkrastietim Rūdim Kukojam, otrā vieta Robertam Sprukulim no Ropažiem un trešā vieta Ričardam Daukštam no Siguldas, bet starp jaunietēm “C” labākā ropažniece Gerda Brahmane, otrā siguldiete Laura Lēģere un trešā Ulrika Latvena no Saulkrastiem, liecina Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.