Menu
 

"Riga Ghetto Basket" Pasaules tūres finālā apstājas pusfinālā

  • Autors:  LETA
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Riga Ghetto Basket" svētdien Japānas pilsētā Ucunomijā apstājās pusfinālā Pasaules tūres "Finals" jeb sezonas noslēguma posmā.

"Riga Ghetto Basket" šajā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru un tās rindās spēlēja Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis, Agnis Čavars un Artūrs Strēlnieks, kurš aizstāja Kārli Lasmani.

Vispirms svētdien rīdzinieki ceturtdaļfinālā ar 19:14 pārspēja Serbijas komandu "Liman", kura turnīrā saņēmusi trešo numuru. Rezultatīvākais ar septiņiem punktiem šajā mačā bija Strēlnieks.

Vēlāk pusfinālā Latvijas komanda ar 18:21 piekāpās citai Serbijas vienībai "Novi Sad", kurai turnīrā ir otrais numurs. Pa pieciem punktiem pret nākamo finālisti guva Čavars un Krūmiņš, bet pa četriem punktiem bija Miezim un Strēlniekam.

Latvieši, tuvojoties spēles izskaņai, bija vadībā ar 18:17, bet pretinieki atbildēja ar četriem punktiem un nodrošināja sev uzvaru.

Latvijas komanda pirmajā A apakšgrupas spēlē ar rezultātu 21:8 uzveica Kanādas vienību "Edmonton", kas šajā turnīrā izlikta ar astoto numuru, bet otrajā duelī ar rezultātu 21:13 uzvarēja Nīderlandes klubu "Amsterdam", kam piešķirts devītais numurs.

"Riga Ghetto Basket" šosezon bija vienīgā komanda, kas Pasaules tūres "Masters" posmos izcīnīja trīs uzvaras.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā, bet Latvijas izlase piedalīsies olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.