Menu
 

Pierīgas florbola klubiem Latvijas čempionātā četras uzvaras un četri zaudējumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no youtube.com Foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Izcīnot uzvaru principiālajā turnīra tabulas Top3 komandu duelī, “LH.LV”/”Oxdog Ulbroka” komandas florbolisti atgriezušies Latvijas virslīgas līderpozīcijās. Panākumu guva arī otrais Pierīgas vīru virslīgas klubs “Ķekava”, bet kopumā nedēļas nogalē Pierīgas komandas svinēja četras uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus (divi mači tika aizvadīti arī savā starpā).

Ulbrokas kluba mājas spēle pret sporta klubu “Pārgauja” laukuma saimnieki četras reizes izvirzījās vadībā, un trīs reizes viesi panāca izlīdzinājumu (2:2, 4:4, 5:5). Piecas minūtes līdz beigām, gūstot vārtus skaitliskā mazākumā, Ulbrokas florbolisti vēlreiz panāca divu vārtu pārsvaru, un atlikušajā laikā pretinieki izglābties vairs nepaspēja – 7:6. Uzvarētājiem Rolands Kovaļevskis guva divus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, uzvaras vārtu autoram un komandas labākajam spēlētājam Edžum Ceriņam 2+1, Danielam Anim 2+0, Laurim Zaicevam 0+3.

Spēlē, kurā savā starpā tikās komandas, kas pretendē uz vietu virslīgas labāko astoņniekā, “Ķekava” sīvā cīņa viesos pārspēja debitantus “Irlava/Avant” florbolistus. Pirmajā trešdaļā ķekavieši nonāca zaudētājos 0:2, vēlāk bija arī 1:3, taču tad atbildēja ar trim metieniem pēc kārtas un izvirzījās vadībā. Pamatlaikā uzvaru neizdevās nosargāt (4:4), pagarinājums uzvarētājus nepalīdzēja noskaidrot, bet pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 labāki bija Ķekavas florbolisti. Par labāko viņu vidū atzina vārtsargu Reini Kirilko, kurš atvairīja 41 metienu.

Virslīgas turnīra tabulas līderiem “LH.LV”/”Oxdog Ulbroka” nu ir 19 punkti 8 spēlēs, viņiem seko Cēsu “Lekrings” ar 17, FBK “Valmiera” ar 16 un “Pārgauja” ar 15 punktiem, tiesa, konkurentiem pa vienai spēlei rezervē. “Ķekava” ar 8 punktiem 7 mačos ir desmitajā vietā.

Latvijas pirmās līgas turnīra spēlē divu Pierīgas klubu savstarpējā cīņā Salaspils sporta namā “Saulkalne” ar 6:3 pārspēja “Ķekavas Bulldogs” vienību. Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Edmunds Lauva, bet Edgars Zeidlers izcēlās ar četriem rezultativitātes punktiem (1+3), bet ķekaviešiem divi goli Ernesta Roņa kontā. Pirmās līgas Rietumu zonā pēc sešām kārtām “Saulkalne” ir piektajā vietā (12 p.) un “buldogi” septītajā (6 p.).

Spuņciemā sporta zālē Latvijas otrās līgas čempionāta maču pret florbola klubu “Tērvete” aizvadīja sporta kluba “Babīte” florbolisti. Līdz otrās trešdaļas vidum viesiem izdevās panākt izšķirošo 6:1 pārsvaru, Babītes komanda to samazināja līdz minimumam, tomēr pēdējās desmit minūtēs neizšķirtu panākt nespēja – 5:6 (Edvardam Vimbam 2+2, Tomam Dūrenam 2+0). Rietumu zonā pēc sešām kārtām “Babīte” ir sestajā pozīcijā (6 p.) un Inčukalna “Coyote” septītajā vietā (3 p.).

Divas spēles brīvdienās Latvijas dāmu virslīgas čempionātā aizvadīja “FK Ķekava” dāmu komanda. Sestdien viņas otro reizi sezonā pārspēja novadnieces “Ķekavas Bulldogs” florbolistes, revanšējoties par zaudējumu iepriekšējā tikšanās reizē. Jau pēc divām trešdaļām “FK Ķekava” pārsvars bija 7:2, bet beigās – 11:6 (Paulai Metālai 4+0, Klintai Mārtiņjēkabai 3+4 – Ingai Ameterei 3+0, Līgai Vancānei 1+2).

Svētdien Ķekavā viesojās čempiones Kocēnu “Rubenes” florbolistes, pirmajās divās trešdaļās viņas iemeta 12 vārtus un trešo periodu padarīja par formalitāti – 5:13 (K.Mārtiņjēkabai 2+1, P.Metālai 1+2).

Turnīra tabulā FK “Ķekava” ir trešajā vietā (8 punkti 9 spēlēs), bet “Ķekavas Bulldogs” ceturtajā (4 punkti 7 spēlēs). Priekšā ir Igaunijas izlase (18 p., 8 sp.) un “Rubene” (15 p., 6 sp.). Vēl nevienu spēli virslīgā nav aizvadījusi Latvijas junioru (U19) izlase.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.