Menu
 

"Super Nova" cīnīsies par vietu virslīgā, "Auda" finišē piektajā vietā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešo gadu pēc kārtas Olaines stadionā notiks pārspēle par vietu Latvijas futbola virslīgā. Sporta kluba “Super Nova” komanda, kas mājas spēles aizvada Olainē, Latvijas pirmās līgas turnīru svētdien noslēdza otrajā vietā un par vietu virslīgā sacentīsies ar šīs sezonas virslīgas pastarīšiem futbola skolu “Metta”. Ķekavas futbola klubs “Auda” sezonu noslēdzis piektajā vietā.

Pēdējā kārtā SK “Super Nova” futbolisti ciemojās pie pirmās līgas pastarītes Balvu sporta centra komandas. Pēdējā laikā ļoti rezultatīvi spēlējošajiem viesiem šoreiz uzvarai un līdz ar to arī tabulas otrās pozīcijas nosargāšanai šoreiz pietika ar diviem precīziem sitieniem. Pirmā puslaika beigās izcēlās Oskars Rubenis, bet 61.minūtē bumbu vārtos ieraidīja Edgars Kārkliņš – 2:0.

Noslēguma tabulā “Super Nova” ieņēma otro vietu ar 58 punktiem (19 uzvaras, 1 neizšķirts, 7 zaudējumi), par 16 punktiem atpaliekot no čempioniem FK “Tukums 2000” un par pieciem apsteidzot tuvākos sekotājus FK “Smiltene”.

Pārspēļu laiki vēl tiks precizēti. Jāatgādina, ka pagājušajā gadā pārspēlēs par vietu virslīgā “Super Nova” divreiz piekāpās “Metta” vienībai 2:7 un 0:3, bet 2017.gadā “Metta” divu spēļu summā pārspēja FK “Progress”/”AFA Olaine” vienību 1:1 un 3:1.

FK “Auda” sezonu svētdien noslēdza ar izbraukuma spēli pret kaimiņiem turnīra tabulā futbola skolas “Alberts” futbolistiem. Ķekavas klubam vēl bija teorētiskas izredzes apsteigt konkurentus un noslēguma tabulā pakāpties uz ceturto pozīciju. Divu minūšu laikā Jorens Gorkšs un Mārtiņš Bukšs panāca 2:0 “Audas” labā, taču līdz pirmā puslaika beigām “Alberts” rezultātu izlīdzināja, bet pēc pārtraukuma vēl divreiz ieraidīja bumbu viesu vārtos – 2:4 (divus no četriem vārtiem mājinieki iesita, realizējot 11 metru soda sitienus).

Sezonas kopvērtējumā FK “Auda” 27 spēlēs savāca 45 punktus (14 uzvaras, 3 neizšķirti, 10 zaudējumi) un no ceturtās vietas ieguvēja “Alberta” atpalika par sešiem punktiem. Arī pērn “Auda” pirmās līgas turnīrā ieņēma piekto vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.