Menu
 

Siguldā aizvadītas sacensības "SkiErg Pasaules sprints", tuvojas slēpošanas sezona

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - “Fischer” Slēpošanas centrs Foto - “Fischer” Slēpošanas centrs

Jau ceturto reizi “Fischer” Slēpošanas centrs Siguldā rīkoja “SkiErg Pasaules sprintu”, kurā varēja piedalīties visu vecumu un fiziskās sagatavotības sportisti un sacensties ar citiem sprinta dalībniekiem no visas pasaules. Tās ir sacensības, kurās uz īpaša distanču slēpotājiem paredzēta trenažiera pēc iespējas ātrāk jāveic 1000 metru distance, ko aprēķina trenažiera dators.

Kā informē rīkotāji, visā pasaulē sacensībās šogad piedalījās 2032 dalībnieki. Labus rezultātus pasaules līmenī uzrādīja arī Siguldas sporta skolas distanču slēpošanas grupas audzēkņi. Jaunietēm vecuma grupā no 13 līdz 18 gadiem 1.vietu Latvijā un 5.vietu pasaulē uzrādīja Kristīne Brunere ar laiku 4:16,8. Puišiem vecuma grupā līdz 12 gadiem 1.vietu Latvijā un 9.vietu pasaulē uzrādīja Dāvis Kalniņš (5:03,6), bet vecuma grupā no 13 līdz 18 gadiem 1.vietu Latvijā un 2.vietu pasaulē ieguva Rainers Paeglis (3:21,9), uzlabojot pērnā gada rezultātu par 12 sekundēm.

Kā jau katru gadu, “Fischer” Slēpošanas centrs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību rīko distanču slēpošanas sacensības gan bērniem, gan pieaugušajiem. Arī šogad ir paredzētas treniņsacensības distanču slēpošanā “S!-Slēpo” trijos posmos un “S!-Fischer” ziemas skolēnu čempionāts četros posmos.

“S!-Slēpo” treniņsacensību seriālā aicināts piedalīties ikviens mazs un liels slēpošanas entuziasts. Sacensības notiks trīs posmos – 9.janvārī, 13.februārī un 5.martā. Savukārt “S!-Fischer” ziemas skolēnu čempionāts šogad notiks jau sesto reizi un no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam, kurās nu jau piedalās vairāk nekā 30 Latvijas vispārizglītojošās skolas.

Sacensību organizatori vēlas čempionātam piesaistīt arvien vairāk Latvijas skolēnu, kā arī popularizēt distanču slēpošanu kā veselīgu sporta un dzīves veidu, tādēļ šogad ir iecerēts otro un trešo posmu aizvadīt citās distanču slēpošanas trasēs Latvijā. Sacensību pirmais posms paredzēts 17. janvārī, otrais 31. janvārī,  trešais 28. februārī un ceturtais posms 13. martā. Četru posmu kopvērtējumā tiks noskaidrots, kura no Latvijas skolām iegūs galveno balvu - dāvanu karti 1500.00 eiro vērtībā slēpošanas inventāra iegādei, ko nodrošina “Fischer Latvia”. 2019.gada galveno balvu izcīnīja Laurenču sākumskola.

“Fischer” Slēpošanas centrā 2020.gada 15. un 16.februārī notiks arī Latvijas čempionāta 2.posms distanču slēpošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.