Menu
 

Martins un Dainis Dukuri starp "Latvijas Gada balvas sportā 2019" pretendentiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ceturtdien īpašā pasākumā tika paziņoti pretendenti uz “Latvijas Gada balvu sportā 2019” deviņās dažādās nominācijās. Kandidātu vārdus nosauca Olimpiskais vicečempions un Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un Latvijas Sporta federāciju padomes vadītājs Einars Fogelis. Savukārt īpašās balvas – par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņēmēja vārdu paziņoja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Uz Latvijas gada labākā sportista balvu pretendē skeletonists Martins Dukurs no Siguldas, bokseris Mairis Briedis, handbolists Dainis Krištopāns, bobslejists Oskars Ķibermanis un motosportists Kaspars Stupelis. Par titulu “Latvijas gada labākā sportiste” sacentīsies pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, svarcēlāja Rebeka Koha, kā arī tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Nominācijā “Labākais Latvijas treneris” līdz ar Eduardu Andruškeviču (svarcelšana), Bobu Hārtliju (hokejs), Sandi Prūsi (bobslejs) un Genādiju Samoilovu (pludmales volejbols) uz balvu pretendē arī Martina tēvs un treneris Dainis Dukurs. Savukārt viens no pretendentiem balvai “Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos” ir bobsleja četrinieks Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Arvis Vilkaste un siguldietis Jānis Strenga.

Apbalvojumu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā šajā gadā saņems hokeja spēles entuziasts, pirmā mākslīgā ledus laukuma ārpus Rīgas izveidotājs, Talsu hokeja kluba dibinātājs un vadītājs, vairāku desmitu Latvijas hokeja izlases dalībnieku audzinātājs Imants Ziediņš. 

Papildus šīm nominācijām svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 19.decembrī Latvijas Televīzijā tiks pasniegta balva arī Gada sporta skolotājam, kuru noteiks Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, tiks pasniegta Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva un Artūra Vaidera piemiņas balva labākajam sporta žurnālistam 2019.gadā, kā arī tiešraides aptaujā noteikts Latvijas populārākais sportists.

Pretendentus katrā no nominācijām līdz 10.novembrim izvirzīja Latvijā atzīto sporta federāciju, Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Olimpiskās vienības vadības, Latvijas Nacionālās Sporta padomes locekļi, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti, bet uzvarētājus noteica žūrija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.