Menu
 

Jūrmalā pēc pārbūves atklāts tenisa centrs "Lielupe"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/TCLielupe Foto - facebook.com/TCLielupe

Lielupē pēc vērienīgas pārbūves piektdien atklāts tenisa centrs “Lielupe”, kas kļuvis par modernāko tenisa centru Baltijā. Jauna, starptautisko sacensību standartiem atbilstoša slēgtā tenisa laukumu halle, atvērtie tenisa laukumi un mūsdienu prasībām atbilstoša infrastruktūra ir uzlabojumi, kas ļaus organizēt starptautiska mēroga tenisa sacensības, un ikdienā būs pieejami ikvienam veselīga dzīvesveida entuziastam.

Kā vēsta Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), pēc rekonstrukcijas valsts pārvaldībā esošais tenisa centrs “Lielupe” spēs uzņemt no 400 līdz 500 spēlētāju dienā un nodrošināt vairāk nekā 50 dažāda līmeņa starptautisku turnīru norisi gadā. Ikdienā centra pakalpojumus izmantos ne tikai Latvijas Tenisa savienības sportisti un nacionālā tenisa izlase, bet arī bērni, jaunieši un citi tenisa entuziasti.

“Ar gandarījumu jāuzsver, ka ar rekonstruētā tenisa centra nodošanu ekspluatācijā ir noslēdzies vairāk nekā desmit gadus ilgs process, kurš nav bijis viegls nevienai no iesaistītajām pusēm. Taču rezultāts pārspēj iecerēto – bez pārspīlējuma var teikt, ka šobrīd “Lielupe” ir modernākais tenisa centrs Baltijas valstīs, kurā jau norisinājās WTA turnīrs šī gada vasarā un turpmāk norisināsies gan starptautiska mēroga tenisa mači, gan arī tas būs pieejams ikvienam sporta entuziastam,” uzsvēra tenisa centra “Lielupe” valdes loceklis Guntis Zālītis.

Tenisa centra pārbūve notika četrās kārtās. Otrās un trešās kārtas ietvaros uzbūvēta mūsdienīga slēgtā tenisa laukumu halle, kas savienota ar veco ēku. Jaunuzbūvētajā hallē atrodas četri tenisa laukumi, trīs skvoša korti, pludmales tenisa laukums un telpas fitnesa un trenažieru zālēm. Rekonstruēta arī 1989. gadā būvētā slēgtā tenisa halle, veicot tās būvkonstrukciju, inženierkomunikāciju un administratīvā korpusa iekštelpu pārbūvi, kā arī energoefektivitātes uzlabošanu.

Pēc IZM datiem, tenisa centra “Lielupe” rekonstrukcijas otrajai un trešajai kārtai no valsts budžeta piešķirti vairāk nekā 9,8 miljoni eiro, kam papildus piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 1,4 miljonu eiro apmērā ēku energoefektivitātes paaugstināšanai.

Tenisa centra “Lielupe” slēgtā halle tika uzbūvēta 1989. gadā, izveidojot valsts tenisa centru “Lielupe”, kas pakāpeniski kļuva par prestižu tenisa bāzi. Kopš 1992. gada tenisa centram ir nacionālās sporta bāzes statuss, kopš 2017. gada 100% kapitāla daļu īpašumtiesību turētājs ir Izglītības un zinātnes ministrija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.