Menu
 

Trīs Salaspils frisbijisti iekļauti Eiropas simboliskajā izlasē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Focus Ultimate" Foto - "Focus Ultimate"

Piektdien frisbija medijs “Ultiwolrd” nosauca Eiropas simboliskās izlases spēlētājus jauktajā grupā, kuru vidū bija arī trīs Eiropas čempiones “Salaspils MIX” pārstāvji – Lāsma Kublicka, Roberts Apinis un Jānis Bernāns. Bez Latvijas spēlētājiem izlasē tika iekļauti divi krievi, divi nīderlandieši un Lielbritānijas pārstāve.

Kā vēsta Latvijas Frisbija federācija, vienīgā Latvijas pārstāve starp sievietēm bija Kublicka, kas iepriekš tika atzīta par gada spēlētāju šajā divīzijā. “Viņa pienes intensitāti, enerģiju un fokusu ik komandā, kur viņa spēlē, kas dod panākumus it visur, kur viņa dodas,” par sportisti raksta žurnālists Ravi Vasudevans. Tāpat tika uzteikta sportistes spēja veikt neticami atlētiskas darbības laukumā.

Atzinību izpelnījās arī Apinis, kurš ir viens no pieredzes bagātākajiem salaspiliešiem. “Apinis ir viens no ievērojamākajiem spēlētājiem klubā un valstī. Ar savu intuīciju, atlētiskumu un kreativitāti viņš padara “Salaspils” vienību par komandu, ko prieks vērot no malas,” pauž Neds Gārvijs. Tieši Apinis bija spēlētājs, kurš noķēra komandas uzvaras punktu Eiropas čempionāta finālā, kā arī viņa pēdējās sekundes metiens pusfinālā nodrošināja salaspiliešiem iespēju cīnīties par zeltu.

Pretēji Apinim, Bernāns ir viens no jaunākajiem komandas spēlētājiem, tomēr savā salīdzinoši īsajā spēlētāja karjerā viņš ir iespēji paveikt neticami daudz. Gārvijs uzsvēra, ka šis 23 gadus vecais sportists ir arī Latvijas Frisbija federācijas prezidents, sieviešu izlases treneris un kapteinis U-24 izlasē, kas izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā. “Jauktajā divīzijā ir tikai pāris cilvēki ar tik daudzpusīgām prasmēm, kādas piemīt Bernānam,” apgalvo Gārvijs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.