Menu
 

Foto: Ķekaviešu pārstāvētā Latvijas dāmu florbola izlase pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu Čehijai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - flickr.com/photos/iff_floorball Foto - flickr.com/photos/iff_floorball

Septiņu Ķekavas dāmu florbola klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas dāmu florbola valstsvienība svētdien Šveicē piedzīvoja nepelnīti smagu zaudējumu 2:14 pasaules čempionāta pirmās kārtas spēlē pret Čehiju. Pirmdien Latvijas florbolistes sacentīsies ar Slovākijas un otrdien ar Zviedrijas komandām.

Latvijas izlasi pasaules čempionātā pārstāv “FK Ķekava” spēlētājas Kristīne Kirilova, Elīza Elizabete Bērziņa, Paula Metāla un Klinta Mārtiņjēkaba, kā arī Līga Vancāne, Kristiāna Grāvīte un Inga Ametere no “Ķekavas Bulldogs” komandas.

Čempionāta pirmajā mačā ar starta drudzi krietni labāk galā tika čehietes, kuras jau pirmajās piecās minūtēs trīs reizes iemeta bumbiņu latviešu vārtos, bet līdz pārtraukumam pārsvaru palielināja līdz 5:0. Latvijas florbolistes atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, taču nekādi nevarēja pārspēt Čehijas izlases vārtsardzi Hristianovu.

Otrā trešdaļa aizritēja bez vārtu guvumiem līdz pēdējai minūtei, kad čehietēm izdevās iemest vēl divus golus. Trešās trešdaļas sākumā beidzot nulli uz tablo izdevās dzēst Latvijas izlasei – pēc lieliskais Līgas Vancānes piespēles precīzi meta Anna Ankudinova, kura pirms došanās uz Somijas florbola līgu aizvadīja sezonu “Ķekavas Bulldogs” kluba rindās(viņu vēlāk atzina par labāko spēlētāju komandā). Diemžēl pāris minūšu laikā Čehijas florbolistes trīs reizes pārspēja trešajā periodā laukumā nākušo vārtsardzi Kirilovu un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 14:2.

Pasaules čempionāta nolikums paredz, ka rangā spēcīgāko A un B grupu pirmo divu vietu ieguvējas pēc viena apļa izspēles uzreiz iekļūst ceturtdaļfinālā, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas sacentīsies astotdaļfinālā ar divām labākajām C un D grupas komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.