Menu
 

Martins Dukurs otrreiz otrais Leikplesidas trasē, Tomasam piektā vieta Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv Foto - ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv

Tāpat kā nedēļu iepriekš sezonas pirmajās sacensībās, Martins Dukurs izcīnījis otro vietu Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Leikplesidas trasē ASV. Viņa brālis Tomass otrajā braucienā uzrādīja labāko rezultātu, bet summā ierindojās piektajā vietā.

Pirmajā braucienā jaunu trases rekordu sasniedza Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas (52,87 s). Ātrāks par iepriekšējo rekordu bija arī Martins Dukurs, tomēr viņš konkurentam zaudēja sekundes trīs simtdaļas. No siguldieša par 0,12 sekundēm atpalika korejietis Suns, par 0,14 sekundēm krievs Tregubovs un par 0,24 sekundēm Pasaules kausa pirmā posma uzvarētājs vācietis Jungs.

Cīņā par godalgotajām vietām Tretjakovam ar otro rezultātu otrajā braucienā izdevās nosargāt līderpozīcijas. Martins bija trešais labākais un saglabāja otro pozīciju, uzvarētājam zaudējot nieka 0,04 sekundes. Uz trešo no sestās vietas pakāpās Vācijas skeletona jaunais talants Felikss Keizeingers (+0,42), bet ceturtais bija viņa tautietis Aksels Jungs (+0,47 s).

Diezgan dramatiskas sacensības izvērtās Tomasam Dukuram – pirmā brauciena starta viņa kamanas izslīdēja no gropes un finišā viņš bija tikai sešpadsmitais (startā tikai 26.rezultāts). Toties otrajā vecākais no braļiem bija pats ātrākais un summā pakāpās uzreiz par 11 (!) pozīcijām uz piekto vietu, apsteidzot arī spēcīgos Junu un Tregubovu. Tretjkovam Tomass zaudēja 0,55 sekundes.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc pirmajiem diviem posmiem līderis ir A.Tretjakovs (425 punkti). Viņa seko Martins Dukurs (429), Jungs (417), Keizingers (384) un Tomass Dukurs (360 p.).

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms paredzēts jau pēc Jaunā gada Vingerbergas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.