Menu
 

Trīs Latvijas kamaniņu braucēji labāko desmitniekā Pasaules kausa trešajā posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Kristers Aparjods. Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Kristers Aparjods. Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Piektdien Vistleras trasē Kanādā aizvadītas Pasaules kausa izcīņas trešā posma dāmu un vīru sacensības. Trīs Latvijas sportisti iekļuva labāko desmitniekā – saulkrastietim Kristeram Aparjodam un siguldietim Ināram Kivleniekam attiecīgi septītā un devītā vieta vīu konkurencē, savukārt starp dāmām devītā bija krimuldiete Elīza Cauce.

Dāmu sacensībās E.Cauce braucienos sasniedza 11.un 10.rezultātu, kas summā deva devīto vietu. Labākā abos braucienos bija Krievijas sportiste Tatjana Ivanova, kurai Elīza zaudēja 0,420 sekundēm, liecina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas informācija.

11.vietu dāmu sacensībās ieguva Kendija Aparjode no Saulkrastiem, kura pirmajā braucienā uzrādīja 16. labāko laiku, taču krietni uzlaboja sniegumu otrajā braucienā, trasi veicot par pusotru desmitdaļu ātrāk. Tas deva devīto laiku braucienā. Savukārt siguldiete  Ulla Zirne pieļāva kļūdu jau pirmā brauciena pašā sākumā, iebraucot labajā apmalē – braucienā 27. vieta, bet ar 20. laiku otrajā braucienā izdevās pakāpties par vienu pozīciju un ieņemt 26. vietu summā.

Vīru konkurencē Kristers Aparjods veica divus stabilus braucienus ar nelielām kļūdiņām. Braucienos attiecīgi 8. un 12. labākais rezultāts 0,415 sekundes aiz uzvarētāja Romana Repilova no Krievijas.

Ceturtdienas Nāciju kausa uzvarētājs Inārs Kivlenieks braucienos uzrādīja 10. un 16. laiku, bet summā viņam devītais rezultāts. Ne tik veiksmīgs starts siguldietim Rikam Kristenam Rozītim, kurš ar 23. un 22. laiku braucienos ierindojās 24. vietā summā.

Pasaules kausa kopvērtējumā individuālajās sacensībās pamagidām visaugstāk ir brālis un māsa Kristers un Kendija Aparjodi – attiecīgi 11.un 13.pozīcija.

Pasaules kausa trešais posms sestdien turpināsies ar divvietīgo ekipāžu sacensībām un Sprinta kausu, kurā startēs 15 labākie pēc pamatsacensību rezultātiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.