Menu
 

Ķekavas basketbolistiem trešā uzvara pēc kārtas, Salaspils handbolistiem ceturtais zaudējums pec kārtas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Ziemassvētku priekšvakarā aizvadot turnīru pirmā apļa pēdējās spēles, svētdien basketbola kubs “Ķekava” izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā, bet “Salaspils” handbolisti piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas Latvijas handbola pirmās līgas čempionātā.

“Ķekavas” basketbolisti LBL2 priekšsacīkšu pirmo apli noslēdza ar izbraukuma spēli pret Rietumu grupas tabulas lejasgalā esošo basketbola skolas “Rīga” un VEF sporta skolas komandu. Pārņēmuši vadību pirmās ceturtdaļas vidū, ķekavieši jau puslaika vidū pārsniedza desmit punktu starpību (24:12) un drīz vien pietuvojās 20 punktu atzīmei (35:16). Līdz lielajam pārtraukumam laukuma saimnieki gan pusi no deficīta atspēlēja – 43:34.

Otrajā puslaikā BK “Ķekava” pretiniekus ilgi noturēja drošā 12-15 punktu attālumā, bet pēdējā ceturtdaļā starpību palielināja līdz 98:69. Edgars Štelmahers uzvarētajiem guva 27 punktus, Eduards Avotiņš 17, bet Roberts Pāže izcēlās ar 16 punktiem, 9 rezultatīvām piespēlēm un 6 atlēkušajām bumbām. LBL Rietumu grupas tabulā Ķekavas basketbolisti ar sešām uzvarām desmit spēlēs ir sestajā vietā.

“Salaspils” handbolisti Latvijas handbola pirmās līgas šāgada pēdējā spēlē savās mājās uzņēma “Dobele/Tērvete” vienību. Līdzīgā cīņā pirmajā puslaikā triju vārtu pārsvaru uz īsu brīdi ieguva viesi (12:15), pēc pārtraukuma – mājinieki (26:23). Taču izšķirošie notikumi risinājās otrā puslaika vidū, kad dobelnieki realizēja piecus metienus pēc kārtas un iegūto dažu vārtu pārsvaru nosargāja līdz beigām – laukuma saimniekiem ceturtā neveiksme pēc kārtas 33:35. “Salaspils” sastāvā rezultatīvākie  bija Niks Remess (8), Edijs Putniņš (7) un Artūrs Ozerskis (6).

Pirmās līgas turnīra tabulā pēc pirmā apļa Pierīgas komandas ieņem divas pēdējās vietas – “Salaspilij” ir divi punkti un septītā vieta, bet Ulbrokas sporta klubam septiņi zaudējumi, nulle punktu un astotā pozīcija. Sestajā vietā – pēdējā, kas dod iespēju piedalīties izslēgšanas turnīrā – esošajiem “RPI-Seniori” handbolistiem ir septiņi punkti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.