Menu
 

Eiropas kausa posmā Siguldā debiju bobslejā varētu piedzīvot trenera dēls Roberts Prūsis

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Nākamajā nedēļas nogalē Siguldā gaidāmajā Eiropas kausa posmā debiju šāda līmeņa sacensībās varētu piedzīvot izlases galvenā trenera Sanda Prūša dēls Roberts, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

21 gadu vecais Prūsis savulaik "Ventspils Augstskolas" komandas sastāvā spēlēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā. Tāpat viņš spēlējis Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL).

Bobsleja vīriešu konkurencē Siguldā piedalīsies olimpiskā čempiona Oskara Melbārža pilotētais divnieks, kā arī jaunie piloti Dāvis Kaufmanis, Emīls Cipulis. Treneru plānos paredzēts, ka debiju šāda mēroga mačos pieredzēs Roberts Prūsis, kurš būs stūmējs kādā no ekipāžām.

Skeletonā piedalīsies 2018.gada pasaules junioru vicečempions Krists Netlaus, šīs sezonas Kēnigszē Eiropas kausa posma uzvarētāja Endija Tērauda, brauks arī Dārta Zunte,Valts Smilga, Mārtiņs Muižnieks.

Eiropas kausa posms norisināsies nākamajā nedēļas nogalē Siguldā. Bobslejistiem Eiropas kauss ir pēc spēka otrais līmenis aiz Pasaules kausa, bet skeletonistiem - trešais aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

Eiropas kausa izcīņa sāksies sestdien plkst.10 ar braucieniem skeletonā, savukārt no plkst.14 trasē dosies bobsleja divnieku ekipāžas. Svētdien no plkst.14 vēlreiz notiks bobslejs divniekiem. 

Pēc Siguldas posma bobslejā vēl būs atlikušas sacensības Īglsā, kur notiks sezonas pēdējais posms bobslejā divniekiem un vēl divi posmi bobslejā četriniekiem. Skeletonā Eiropas kausa sezonas noslēgums Altenbergas trasē Vācijā, kur notiks pēdējie divi posmi.

Sezonas kopvērtējumā bobslejā pagaidām pēc pieciem posmiem divnieku vērtējumā otrais ir Melbārdis. Kaufmanis ir 13.pozīcijā, Helvijs Babris 16., Emīls Cipulis ir 22.vietā un Ralfs Bērziņš 29., kaut viņš aizvadījis tikai vienu posmu. Četrinieku vērtējumā pēc sezonas sešiem posmiem līderis ir vācietis Jonass Janušs, Melbārdis ir trešais, Bērziņš noslēdz pirmo divdesmitnieku.

Skeletonā pirmo trijnieku noslēdz Netlaus, tuvu pirmajam desmitniekam ir Veinbergs, labāko 30 skaitā arī Muižnieks. Sievietēm pēc uzvaras Kēnigszē trasē pirmajā trijniekā ielauzās Tērauda, bet labāko desmitnieku noslēdz Zunte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.