Menu
 

Ar otro vietu Laplaņā Martins Dukurs kļūst par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no lsm.lv Foto - ekrānšāviņš no lsm.lv

Martins Dukurs izcīnījis otro vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās skeletonā, kas pēc četru gadu pārtraukuma notika Laplaņas trasē Francijā. Līdz ar šo panākumu viņš kļuvis par kopvērtējuma līderi. Martina vecākais brālis Tomass sacensībās ierindojās desmitajā vietā.

Pirmajā braucienā Martins sasniedza jaunu trases rekordu (59,60 sekundes), taču mazliet vēlāk viņu pārtrumpoja Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, kurš bija vēl par 0,32 sekundēm ātrāks. Trešais 0,24 sekundes aiz siguldieša bija korejietis Kims, bet Tomass Dukurs ierindojās dalītā desmitā vietā 1,05 sekundes aiz Tretjakova – no ceturtās vietas viņu gan šķīra tikai sekundes trīs desmitdaļas.

Otrajā braucienā Tretjakovs atkal bija labākais un pārsvaru pār Martinu summā palielināja līdz 0,37 sekundēm. Trešo vietu dalīja Sunbins Juns no Dienvidkorejas un ķīnietis Venkjans Geņs, kuri no Dukura atpalika vairāk nekā sekundi.

Tomass Dukurs arī otrajā mēģinājumā uzrādīja desmito rezultātu un šādu pozīciju ieņēma arī summā. Uzvarētājam viņš zaudēja 1,91 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem par līderi kļuvis Martins Dukurs, kuram ir 822 punkti. Uz otro vietu pakāpies A.Tretjakovs (818 p.), bet uz trešo noslīdējis līdzšinējais līderis vācietis Aksels Jungs (801 p.). Tomass Dukurs ar 648 punktiem saglabājis septīto pozīciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.