Menu
 

Salaspilieši triumfē Baltijas Frisbija čempionu kausā Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Salaspils "Wild Things" – seškārtēja Baltijas Frisbija čempionu kausa ieguvēja. Foto: Ritvars Raits Salaspils "Wild Things" – seškārtēja Baltijas Frisbija čempionu kausa ieguvēja. Foto: Ritvars Raits

11. un 12. janvārī Ogrē notika sestais Baltijas Frisbija čempionu kausa telpās izcīņas turnīrs. Vīriešu komandu divīzijā, tieši tāpat kā visus piecus iepriekšējos gadus, arī šoreiz uzvarēja Salaspils komanda "Wild Things". Sieviešu komandu divīzijā četrkārtējai šī turnīra uzvarētājai "Salaspils FK" otro reizi pēc kārtas nācās samierināties ar otro vietu, toties salaspilietes saņēma Spēles gara balvu, kas frisbijistu aprindās kotējas teju tikpat augstu kā čempionu kauss.

Baltijas Frisbija čempionu kausa izcīņā telpās piedalījās astoņas vīriešu un četras sieviešu komandas no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas. Vīriešu komandu divīzijā par uzvaru cīnījās pieckārtējā Baltijas čempione "Wild Things" (Salaspils), titulētā lietuviešu vienība «Vorai», pagājušā gada fināliste "Venstpils", Ukrainas "E-Motion", Lietuvas "KossMix", kā arī trīs šī turnīra debitantes – "Valmiera" un Krievijas komandas "Space Jam" un "Atom Swift". Sieviešu komandu divīzijā sacentās četrkārtējā Baltijas kausa ieguvēja "Salaspils FK", titulētā Ogres vienība "Moments", "KCN Rīga" un pagājušā gada čempione "Drop That Smile" no Lietuvas.

Salaspils meitenēm zaudējums finālā tiek kompensēts ar Spēles gara balvu

"Salaspils FK" turnīru sāka ar svarīgu uzvaru pār mājiniecēm ogrēnietēm – 11:8. Turpinājumā spragā cīņā ar 13:15 tika atzīts lietuviešu pārākums, bet pirmās dienas pēdējā mačā salaspilietes ar 14:9 uzvarēja komandu "KCN Rīga", nodrošinot sev vietu finālā. Finālspēle notika turnīra otrajā dienā, kad Salaspils frisbijistēm bija jāspēkojas ar komandu no Lietuvas "Drop That Smile". Salaspilietes rezultāta ziņā ļoti ilgi turēja līdzi savām pretiniecēm, tomēr kopumā pieļāva pārāk daudz kļūdu, ļaujot lietuvietēm iegūt vērā ņemamu pārsvaru. Galarezultātā "Drop That Smile" uzvarēja ar 15:10, otro reizi pēc kārtas izcīnot Baltijas čempionu kausu. «Salaspils FK», kuras sastāvā cīnījās Santa Siņica, Monta Poduma, Santa Možeika, Ieva Grabe, Evija Arste, Elza Gusāre, Katrīna Ance Gasiņa, Estere Moorlata un Vineta Bojāre, saņēma godalgu par 2. vietu. Komandas trenera pienākumus pildīja Jānis Bernāns. Daudz lielāku prieku meitenēm sagādāja vēsts par to, ka viņu komandai tiks pasniegta arī Spēles gara balva. Ar šo balvu tiek izcelta visgodīgāk spēlējošā komanda –  tā, kura turnīra laikā demonstrējusi visaugstāko cieņu pret pretiniekiem, zināja un prata lietot noteikumus, kā arī veidoja godpilnu komunikāciju.


Kas gan tas par frisbija turnīru bez Salaspils meiteņu pašbildes?

Iespējams, finālcīņas iznākums būtu bijis pavisam citāds, ja salaspilietēm laukumā varētu palīdzēt viņu ilggadējā līdere un viena no labākajām Latvijas frisbijistēm Lāsma Kublicka. Diemžēl pērn Lāsma guva nopietnu traumu, neiztika bez operācijas, bet frisbija laukumā viņa plāno atgriezties pavasarī. Pagaidām tikai pirms divām nedēļām esot atsākusi skriet. Sarunā ar "Rīgas Apriņķa Avīzi" salaspiliete pastāstīja, ka Baltijas Frisbija kausa izcīņas turnīrā viņa bijusi kopā ar meitenēm – no skatītāju vietām jutusi līdzi katrā spēlē. Meitene atzīst, ka tas ir daudz grūtāk, nekā pašai doties laukumā un cīnīties. Skatoties no malas, viņai licies, kas Salaspils komandai laukumā nedaudz pietrūcis saspēlētības un saskaņas. Iespējams, tas skaidrojams ar to, ka pagājušajā sezonā salaspilietes visos turnīros piedalījās divās vienībās, bet šogad spēlētāju ir nedaudz mazāk, tāpēc visas frisbijistes apvienojās vienā komandā. Šobrīd komandā "Salaspils FK" notiek arī paaudžu maiņa – sastāvu papildinājušas trīs junioru vecuma spēlētājas. Spēlē pret Lietuvas čempionvienību salaspilietes, kā uzskata Lāsma, pārāk bieži sasteidza savus uzbrukumus, tādēļ pieļāva kļūdas un ļāva pretiniecēm gūt vieglus punktus. Lietuvietes uz izšķirošo maču iznāca ļoti pārliecinātas un motivētas, bet Salaspils meitenēm tā visa acīm redzami pietrūka – viņas pārāk respektēja savas pretinieces. Telpu frisbija sezona vēl turpināsies. Latvijas čempionātā, kas martā notiks arī Ogrē, "Salaspils FK" galvenās konkurentes cīņā par zelta medaļām būšot valmierietes. Kā atklāja Lāsma, viņas komandā pilnīgi visas meitenes ir dzimušas un augušas, kā arī frisbiju spēlēt sākušas tieši Salaspilī. Šobrīd gan trīs no viņām, tostarp arī pati Lāsma, pārcēlušās uz dzīvi Rīgā, tomēr sirdī visas esot salaspilietes.

Salaspils "Wild Things" pēc uzvaras Baltijā dosies iekarot Eiropu

Vīriešu komandu divīzijā, lai nokļūtu līdz turnīra finālam, bija jāaizvada par vienu spēli vairāk. Savā apakšgrupā Salaspils "Wild Things" ar 15:8  sakāva "Space Jam", ar 15:3 sagrāva "Valmieru", bet ar 15:8 uzvarēja "Vorai". Pusfinālā salaspiliešiem pretī stājās Krievijas klubs "Atom Swift", kas tika pieveikts ar 13:9. Finālspēlē Salaspils komandai vēlreiz bija jāspēkojas ar Lietuvas vienību "Vorai". Arī šo maču "Wild Things" aizvadīja tikpat pārliecinoši kā visas iepriekšējās. Salaspilieši drīz vien pārņēma vadības grožus, savu pārsvaru ar katru brīdi palielināja, līdz beigās varēja svinēt uzvaru ar 17:8, arī sestajā piegājienā iegūstot savā īpašumā Baltijas Frisbija čempionu kausu. Salaspils komandā "Wild Things" spēlēja Didzis Malderis, Reinis Otisons, Mārtiņš Gusārs, Toms Ābeltiņš, Ģirts Betmanis, Jānis Bernāns, Mārtiņš Kasparāns, Roberts Apinis, Bruno Jurginsons un Emīls Elksnītis.

12. janvārī vārda dienu svinēja Reiņi. Īpaši izdevušies šie svētki bija Salaspils "Wild Things" līderim Reinim Otisonam, kurš kopā ar savu komandu sesto reizi pēc kārtas izcīnīja Baltijas Frisbija čempionu kausu. Ja skatās pēc finālspēles rezultāta (17:8), var nospriest, ka salaspiliešiem kārtējais panākums nācis samērā viegli. Reinis, brīdi gremdējies atmiņās, atzina, ka šī tiešām varētu būt viena no vieglāk gūtajam uzvarām. Viņš arī uzsvēra, ka Lietuvas "Vorai" ir laba un gana meistarīga komanda, par ko liecina tās uzvara pusfinālā pār spēcīgajiem ventspilniekiem. Lietuviešu vājā vieta bijis viņu īsais rezervistu soliņš, kaimiņvalsts frisbijistiem izšķirošajai cīņai visdrīzāk pietrūcis spēka. Katrā ziņā šis turnīrs salaspiliešiem kalpoja arī kā laba sagatavošanās pirmajam Eiropas klubu čempionātam, kas janvāra otrajā pusē notiks Dānijā. Cīņā pret labākajiem klubiem no visas Eiropas dosies tieši tas pats desmit vīru sastāvs, kas jau kopā spēlēja Ogrē. Arī komandā "Wild Things" gandrīz visi spēlētāji ir dzimuši salaspilieši, izņēmums ir tikai Ģirts Betmanis, kurš frisbiju apguvis netālajā Ogrē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.