Menu
 

LBL3: Salaspilī un Carnikavā mājinieki svin uzvaras ar "plus 15"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā kārtējos panākumus otrdien guva Salaspils sporta skolas komanda un basketbola klubs “Carnikava”. Lai gan līdz pamatturnīra beigām atlicis aizvadīt pusduci spēļu, abas Pierīgas komandas var būt diezgan drošas par vietu izslēgšanas turnīrā, kuram kvalificēsies pa astoņām labākajām vienībām no katras grupas.

Salaspils sporta skolas komanda savā laukumā uzņēma vienus no Rietumu grupas turnīra pastarīšiem Jūrmalas sporta skolas audzēkņus un, pirmo ceturtdaļu pabeidzot ar 11:0 izrāvienu, iekrāja 24:11 pārsvaru. Kādu brīdi starpība turējās 8-10 punktu robežās, bet otrā puslaika vidū salaspilieši no 54:43 sešu minūšu laikā nodrošināja izšķirošo pārsvaru 70:49 un svinēja uzvaru 83:68.

Labākie laukuma saimnieku rindās bija Reno Silavs ar 21 punktu, 12 atlēkušajām bumbām un 6 rezultatīvām piespēlēm un Renārs Stacēvičs ar 20 punktiem, 9 piespēlēm un 6 bumbām. LBL3 Rietumu grupas tabulā Salaspils sporta skolas komanda ar 10 uzvarām 15 spēlēs ieņem piekto vietu.

Basketbola klubu “Carnikava” un “Krāslava” spēlē mājinieki jau pirmā puslaika vidū bija pamanījušies iegūt vairāk nekā 20 punktu pārsvaru (30:9). Pēc pārtraukuma viesi metās atspēlēties un vienubrīd pietuvojās līdz astoņu punktu atzīmei (63:55), taču carnikavieši nekavējoties atbildēja ar 10 punktiem pēc kārtas un bez lielām problēmām aizvadīja cīņu līdz uzvarai 98:83.

BK “Carnikava” līderu lomu kārtējo reizi apliecināja Rolands Dovgjallo (27 punkti, 10 atlēkušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles) un Jānis Ābols (19 punkti, 8 bumbas, 7 rezultatīvas piespēles un 5 pārķertas piespēles). Ar 15 punktiem un 10 bumbām zem groziem viņiem piebalsoja Dāvis Siliņš. LBL3 Austrumu grupā carnikaviešiem ir astoņas uzvaras 15 spēlēs un septītā vieta turnīra tabulā.

Arī nākamās spēles Salaspils un Carnikavas aizvadīs savās mājās – 21.janvārī attiecīgi pret Bauskas BJSS un basketbola klubu “Cēsis”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.