Menu
 

Kamaniņu braucēji Rinks/Liepiņš Jaunatnes ziemas Olimpiādē izcīna otro vietu

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/kaspars.rinks Foto - facebook.com/kaspars.rinks

Latvijas kamaniņu braucēji ropažnieks Kaspars Rinks un Aldis Liepiņš piektdien Šveices pilsētā Sanktmoricā izcīnīja otro vietu Jaunatnes olimpisko spēļu divnieku sacensībās.

Latvijas kamaniņu divnieks Rinks un Liepiņš pirmajā braucienā uzrādīja trešo ātrāko starta laiku, bet trasē padevās labs sniegums, kā rezultātā izcīnīta otrā vieta. Otrajā braucienā Latvijas duets sasniedza trešo ātrāko starta laiku un atkal izcīnīja otro vietu, kas iegūta arī divu braucienu summā.

Uzvaru divnieku sacensībās izcīnīja vācieši Morics Jēgers un Valentīns Štoits, kuri divu braucienu summā par 0,302 sekundēm apsteidza latviešus. Trešo vietu izcīnīja Krievijas sportisti Mihails Karnauhovs un Jurijs Čirva, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,676 sekundes.

Kopumā sacensībās startēja 11 ekipāžas.

Iepriekš dāmu individuālajās sacensībās piedalījās Justīne Maskale un Zane Kaluma. 

Veiksmīgākas sacensības padevās Maskalei, kura pirmajā braucienā bija septītā, bet otrajā finišēja ar 11.ātrāko laiku, divu braucienu summā ieņemot desmito pozīciju. Vietu zemāk bija Kaluma, kura pirmajā braucienā izcīnīja desmito vietu, bet otrajā finišēja pozīciju zemāk, kas kopsummā deva 11.vietu.

Uzvaru sacensībās izcīnīja vāciete Manu Merle Frabela, kura latvietes apsteidza par attiecīgi 1,420 un 1,580 sekundēm. Otrās vietas ieguvēja un uzvarētājas tautiete Dorēna Džesika Degenhārta līderei zaudēja 0,208 sekundes, bet bronzu izcīnījusī krieviete Diāna Loginova no pirmās vietas ieguvējas atpalika par 0,279 sekundēm.

Dāmu konkurencē uz starta izgāja 24 sportistes.

Latvija spēlēs ir pārstāvēta ar 30 sportistiem deviņos sporta veidos - biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā, kērlingā, kā arī 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.