Menu
 

Pasaules kausa posms Siguldā sākas ar Zirnes, Rozīša un Šicu uzvarām Nāciju kausā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība un Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Siguldas novada pašvaldība un Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Nedēļas nogalē Siguldas trasē paredzētā Pasaules kausa izcīņas posma ievadā Latvijas kamaniņu braucēji piektdien izcīnīja trīs uzvaras Nāciju kausa sacensībās, kurās rangā zemāk esošie sportisti sacenšas par tiesībām startēt Pasaules kausa pamatsacensībās.

Vīru konurencē pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja siguldietis Riks Kristens Rozītis, kurš tuvāko konkurentu amerikāni Džonatanu Ēriku Gustafsonu apsteudza par 0,225 sekundēm. Sestajā vietā ierindojās Artūrs Dārznieks, kurš savam novadniekam vienīgajā braucienā zaudēja 0,241 sekundi.

Dāmām ātrākā bija Ulla Zirne, kura par 0,309 sekundēm apsteidza Natāliju Magu no Šveices. Septītā bija Elīna Ieva Vītola (+0,629 s) un septiņpadsmitā Sigita Bērziņa (+1,225 s).

Divnieku ekipāžu konkurencē uzvarēja Andris un Juris Šici, kuri bija par 0,148 sekundēm ātrāki nekā kanādieši Vokers/Snits. Sestajā vietā ierindojās ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (+0,440 s) un devītajā – Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts (+0,545 s).

Sestdien plkst. 11.50 Pasaules kausa izcīņas sacensības kamaniņu sportā Siguldā sāks dāmas. No plkst. 15.00 trasē būs iespēja vērot divvietīgo ekipāžu braucienus, savukārt plkst. 17.30 notiks apbalvošanas ceremonija. Sacensībās turpināsies arī svētdien ar vīru sacensībām (plkst. 10.25) un Sprinta kausa braucieniem (13.45).

Pasaules kausa posmā kopumā piedalīsies vairāk nekā 110 sportisti no 23 valstīm, tostarp visi Latvijas labākie kamaniņu braucēji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.