Menu
 

Šiciem otrā, Kivleniekam trešā vieta Pasaules kausa izcīņas posmā Oberhofā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija un fil-luge.org Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija un fil-luge.org

Siguldietis Inārs Kivlenieks izcīnījis trešo vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensībās sestdien Oberhofas trasē Vācijā. Vēlāk notikušajās divnieku ekipāžu sacensībās otrajā vietā  ierindojās viņa novadnieki Andris un Juris Šici. Latvijas sportistiem vēl arī divas ceturtās vietas.

Vīru sacensības Oberhofā, līdzīgi kā pirms nedēļas Siguldā, nopietni ietekmēja siltie un lietainie laika apstākļi un ledus kvalitāte, kuru dēļ reti kuram no dalībniekiem izdevās veikt divus puslīdz veiksmīgus braucienus.

Pēc pirmā brauciena visi četri Latvijas kamaniņu braucēji ierindojās cits aiz cita otrā desmitnieka sākumā. Otrajā mēģinājumā I.Kivlenieks, kurš pēc pēc pirmā brauciena bija četrpadsmitais, sasniedza 11.rezultātu, taču, ņemot vērā vēlāk braukušo līderu neveiksmes, ar to izrādījās pietiekami, lai summā pakāptos uz trešo vietu.

Divas pirmās vietas ieguva Johaness Ludvigs no Vācijas un krievs Semjons Pavļičenko, kuri pēc pirmā brauciena bija attiecīgi 24.un 23.vietā, taču izmantoja agrās starta vietas otrajā braucienā. Kivlenieks Ludvigam summā zaudēja 0,170 sekundes.

Līdzīgi veicās arī saulkrastietim Kristeram Aparjodam, kurš abos braucienos bija divpadsmitais, bet summā – ceturtais 0,179 sekundes aiz uzvarētāja. Desmito vietu ieguva siguldietis Artūrs Dārznieks – viņam 13.un 16.vieta braucienos (+0,324 s), bet Riks Kristens Rozītis ar 11.un 23.laiku atkrita uz 20.vietu (+0,632 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pirms pēdējām divām sacensībām līderis ir Romasn Repilovs no Krievijas (695 p.). Visi četri Latvijas kamaniņu braucēji atrodas otrajā desmitā: 12.K.Aparjods (341), 13.I.Kivlenieks (333), 17.R.K.Rozītis (221), 19.A.Dārznieks (194 p.).

Divnieku sacensībās pirmās četras vietas sadalīja Vācijas un Latvijas ekipāžas. Tobiass Vendls un Tobiass Arlts pirmajā braucienā izvirzījās līderos un ar sesto rezultātu otrajā nosargāja kārtējo uzvaru Pasaules kausa posmos. Brāļi Šici, pirmajā mēģinājumā startējuši priekšpēdējie, sasniedza pieticīgu desmito laiku, toties otrajā bija otrie ātrākie un ceturto reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla – otrā vieta 0,117 sekundes aiz vāciešiem.

Cīņā par trešo vietu Vācijas trešā ekipāža Robins Johaness Geike un Dāvids Gamms pārspēja Oskaru Gudramoviču un Pēteri Kalniņu – posma uzvarētājiem viņi zaudēja attiecīgi 0,171 un 0,187 sekundes. Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs pēc pirmā brauciena tika diskvalificēti tehnisko noteikumu pārkāpuma dēļ.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderi ir Tonijs Egerts un Saša Benekens (772 p.), kuri par 10 punktiem apsteidz Vendlu/Arltu. Brāļi Šici ar 611 punktiem saglabā trešo pozīciju, Gudramovičs un Kalniņš ir astotie (422 p.).

Svētdien Oberhofā paredzētas sacensības dāmām un stafešu komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.