Menu
 

Ulbrokas florbolisti palīdz Latvijas izlasei kvalificēties pasaules čempionātam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - flickr.com/people/iff_floorball Foto - flickr.com/people/iff_floorball

Trīs “LH.LV”/”Oxdog Ulbroka” florbola kluba spēlētāju pārstāvētā Latvijas valstsvienība izcīnījusi otro vietu Liepājā notikušajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā un nodrošinājusi vietu finālturnīrā, kas decembrī norisināsies Helsinkos.

Par trim ceļazīmēm uz finālturnīru sacentās astoņu valstu izlases, kas pirmajā posmā bija sadalītas divās grupās. Latvijas florbolisti pirmo vietu savā grupā un tiesības piedalīties pasaules čempionātā garantēja jau pēc trim apakšgrupas spēlēm, kurās izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras – 17:0 pār Franciju, 10:1 pār Dāniju un 6:1 pār Vāciju.

Sestdienas spēlei pret otrās apakšgrupas uzvarētājiem un pēdējā pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējiem Čehijas florbolistiem bija tikai principiāla nozīme. Otrās trešdaļas vidū nonākuši zaudētājos 0:4, latvieši divus vārtus atspēlēja, tomēr mača izskaņā čehi ieraidīja bumbiņu tukšos vārtos un sagādāja mājiniekiem zaudējumu 3:5.

No Ulbrokas kluba spēlētājiem rezultatīvākais bija Rolands Kovaļevskis, kurš četrās spēlēs iemeta četrus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Edžum Ceriņam 3+0, Kārlim Jānim Petrovskim 0+0. Jāpiezīmē, ka ar sešiem precīziem metieniem un divām piespēlēm izcēlās “Ķekavas Bulldogs” kluba audzēknis Klāvs Jansons, kurš šobrīd spēlē Somijā. Viņš arī tika atzīts par labāko spēlētāju komandā turnīra pēdējā spēlē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.