Menu
 

Latvijas kamaniņu braucēju kvartetam bronza stafetes sacensībās Oberhofā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Kendija Aparjode. Foto - arhīvs Kendija Aparjode. Foto - arhīvs

Latvijas kamaniņu braucēju komanda izcīnījusi trešo vietu stafetes sacensībās Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensībās svētdien Oberhofas trasē Vācijā. LĪdz ar to nedēļas nogales sacensībās Latvijas sportisti izcīnījuši trīs godalgotās vietas.

Latviju stafetes sacensībās pārstāvēja saulkrastiete Kendija Aparjode, kā arī sestdienas individuālo sacensību laureāti siguldieši Inārs Kivlenieks un Andris Šics / Juris Šics. Finišu viņi sasniedza pēc divām minūtēm un 22,778 sekundēm. Par uzvarētājiem kļuva Vācijas kamaniņu braucēji, kuriem latvieši zaudēja precīzi sekundes vienu desmitdaļu. Otrajā vietā ierindojās amerikāņi (+0,070 s), bet aiz Latvijas kvarteta palika spēcīgās Krievijas, Itālijas un Austrijas komandas.

Pasaules kausa kopvērtējumā komandām pirms sezonas pēdējām divām sacensībām Latvija saglabā piekto vietu (250 punkti). Priekšā ir Vācija (315), Itālija (310), Austrija (291) un Krievija (261).

K.Aparjode iespēju pārstāvēt Latviju stafetē ieguva, iepriekš svētdien izcīnot sesto vietu dāmu individuālajās sacensībās. Pirmajā braucienā viņa bija ceturtā, otrajā septītā un summā uzvarētājai vācietei Annai Bereiterei zaudēja 0,273 sekundes.

Krimuldiete Elīza Cauce abos braucienos bija desmitā ātrākā un 28 dalībnieču konkurencē ierindojās 11.vietā (+0,580 s), vienu pozīciju zemāk finišēja siguldiete Ulla Zirne (+0,773 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējām divām sacensībām līdere ir Tatjana Ivanova no Krievijas (822 p.). Aparjode ir astotā (385), Cauce četrpadsmitā (317) un Ziene piecpadsmitā (283 p.).

Februāra vidū Sočos notiks pasaules čempionāts kamaniņu sportā, kam sekos divi pēdējie Pasaules kausa posmi Vinterbergā un Kēnigzē.

Trīs godalgotās vietas nedēļas nogalē izdevies izcīnīt Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā Vinterbergā. Junioru konkurencē otro vietu ieguva Gints Bērziņš, otrajā vietā bija arī Latvijas komanda, bet starp jaunietēm trešajā vietā ierindojās Zane Kaluma no Saulkrastiem.

Vēl labāko sešniekā iekļuva Kaspars Rinks no Ropažiem (ceturtā vieta individuāli jauniešiem un sestā vieta kopā ar Andri Liepiņu divniekos), siguldietei Sigitai Bērziņai (ceturtā vieta juniorēm) un Elīnai Ievai Vītolai (piektā vieta juniorēm).

Jau ziņots, ka piektdien Sigita Bērziņa izcīnījai bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā kamaniņu sportā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.