Menu
 

FOTO: Mārupes pamatskolas puiši nepārspēti Pierīgas skolu tautas bumbas turnīrā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto – Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Septiņpadsmit Pierīgas mācību iestāžu komandas Mārupes sporta kompleksā piedalījušās Pierīgas skolēnu sporta spēļu tautas bumbas turnīrā puišiem. Pirmo vietu, nezaudējot nevienā spēlē, izcīnīja Mārupes pamatskolas audzēkņi. Latvijas skolēnu spartakiādes turnīrā 6.martā līdz ar viņiem Pierīgu pārstāvēs arī otrās vietas ieguvēji Berģu Mūzikas un mākslas skolas skolnieki.

Turnīrā Mārupē triju apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvēji, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, turnīra otrajā cīnījās finālturnīrā par 1.-6. vietu, bet trešo un ceturto vietu ieguvēji sadalīja vietas no septītās līdz divpadsmitajai.

Mārupes pamatskolas komanda, pirmajā posmā izcīnījusi piecas uzvaras, finālturnīrā tika vēl pie četriem panākumiem un izcīnīja pirmo vietu. Sīvākā cīņa mārupiešiem sanāca pret vienaudžiem no Berģu Mūzikas un mākslas skolas – 12:11. Berģu zēni vinnēja visās pārējās spēlēs un ierindojās otrajā vietā, bet trešo ieņēma Saulkrastu vidusskolas komanda, kas piekāpās abām labākajām komandām un arī nospēlēja neizšķirti 9:9 ar Mārupes Valsts ģimnāzijas vienību.

Mārupes ģimnāzisti noslēgumā ieņēma piekto vietu, palaižot priekšā arī Ādažu Brīvās Valdorfa skolas audzēkņus, bet sestajā vietā galveno finālturnīru pabeidza Babītes vidusskolas komanda.

Tikai ar septīto vietu šoreiz bija spiesti samierināties Jaunmārupes pamatskolas skolnieki, kuri bija uzvarējuši Pierīgas tautas bumbas turnīros iepriekšējos četros gados. Finālturnīrā par 7.-12.vietu aiz viņiem tālākās vietas ieņēma Ādažu vidusskola, Krimuldas vidusskola, Carnikavas pamatskola, Zvejniekciema vidusskola un Baldones vidusskola.

Dalītu 13.-15.vietu nsolēguma kopvērtējumā ieņēma Ulbrokas vidusskola, Mālpils novada vidussola un Inčukalna pamatskola, bet 16.-17.vietu dalīja Vangažu vidusskola un Ropažu novada vidusskola.

18.februārī Mālpils sporta kompleksā norisināsies Pierīgas skolu tautas bumbas turnīrs meitenēm, kuram, tāpat kā puišiem, pieteikušās 17 komandas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.