Menu
 

Siguldas Sporta centra apmeklējums pērn audzis par 28 procentiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs, infografika - SIA “Siguldas Sporta serviss” Foto - arhīvs, infografika - SIA “Siguldas Sporta serviss”

Kopš Siguldas Sporta centra atvēršanas 2017. gadā, tā apmeklētība ir pastāvīgi pieaugusi. 2019. gadā Siguldas Sporta centra apmeklējums sasniedza  266 898, kas ir par 28% vairāk nekā 2018. gadā. Vispopulārākais starp individuālajiem apmeklētājiem bija ūdens atrakciju parks, kura apmeklējums sastādīja 38%.

Siguldas novada skolu audzēkņi apmeklēja Siguldas Sporta centru sporta stundu ietvaros, kopumā veidojot 25% no visiem apmeklējumiem, Siguldas sporta skolas audzēkņi ─ 17%, vietējie un ārzemju sportisti ─ 2%, bet individuālie un dažādu pasākumu apmeklētāji sastādīja ─ 56% no visiem apmeklējumiem, liecina SIA “Siguldas Sporta serviss” informācija. Mēnešu griezumā vislielākais apmeklējumu skaits bija no septembra līdz decembrim un no janvāra līdz maijam, kas saistīts ar skolēnu mācību gada periodu.

Individuālie apmeklētāji visvairāk apmeklējuši ūdens atrakciju parku (38%), nedaudz mazāk spēka zāli (34%), peldbaseinu (20%) un dažādas grupu nodarbības (8%). 2019. gadā Siguldas Sporta centrs ik nedēļu piedāvāja 38 grupu nodarbības vingruma un TRX zālēs, kā arī 45 peldētapmācības nodarbības lielajā un mazajā peldbaseinā. Peldētapmacības skolu vien ik nedēļu apmeklēja vidēji 400 audzēkņi.

Pērnais gads Siguldas Sporta centrā bija bagāts ar lielu pasākumu norisi, kopumā notika vairāk nekā 29 dažādi sporta un izklaides pasākumi. Lielākie pēc apmeklētāju skaita bija "Bigbank Skrien Latvija" Siguldas pusmaratons, Veselības un sporta nedēļas, starptautiskais džudo turnīrs “Sigulda 2019”, sporta deju sacensības “Siguldas pavasaris” un “Ziemassvētki Siguldā”, kā arī badmintona turnīri.

Siguldas Sporta centrs ir pastāvīga sporta bāze arī Latvijas sportistiem – bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta nacionālajām, jauniešu un junioru izlasēm. 2019.gadā Siguldas Sporta centrā treniņu procesus aizvadīja 528 pasaules līmeņa sportisti no 24 valstīm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.