Menu
 

Siguldietis Bērziņš izcīnījis sudrabu pasaules junioru čempionātā kamaniņu sportā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/TSBV.de Foto - facebook.com/TSBV.de

Gints Bērziņš no Siguldas piektdien Obehofas trasē Vācijā kļuvis par pasaules vicečempionu kamaniņu sportā junioriem. Sacensībās juniorēm labākā no Latvijas sportistēm bija Sigita Bērziņa, kura ieguva astoto vietu.

Pirmajā braucienā Bērziņš uzrādīja trešo rezultātu, bet otrajā bija otrais ātrākais un pakāpās uz goda pjedestāla otro pakāpienu. Abos braucienos ātrākais bija vācietis Morics Eliass Bolmans, kuram summā siguldietis zaudēja 0,204 sekundes.

Bronzas medaļu nopelnīja vēl viens Vācijas kamaniņu braucējs Dāvids Neslers, kuru Bērziņš apsteidza par 0,168 sekundēm.

21.vietā 33 dalībnieku konkurencē ierindojās Kaspars Rinks no Ropažiem. Braucienos viņš uzrādīja 23.un 19.rezultātu un Bolmanam summā zaudēja 2,073 sekundes.

Piektdien Oberhofā pasaules junioru čempionāta medaļas sadalīja arī juniores, un dalībnieču vidū bija četras Latvijas sportistes, divām no viņām izdevās iekļūt labāko desmitniekā.

Siguldiete Sigita Bērziņa ar sesto un astoto rezultātu braucienos ierindojās astotajā vietā sekundes četras desmitdaļas aiz uzvarētājas vācietes Džesikas Degenhardes. Vienu pozīciju zemāk finišēja Elīna Ieva Vītola (+0,461 s). Zane Kaluma no Saulkrastiem 40 dalībnieču konkurencē ierindojās 18.vietā (+1,039 s), bet Sējas novada pārstāve Anda Upīte – 22.vietā (+1,356 s).

Sestdien Oberhofā paredzētas sacensības divnieku ekipāžām un komandām.

(papildināta ar 5.-6.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.