Menu
 

Elīza Cauce izcīna uzvaru Pasaules kausa posmā Vinterbergā, Aparjods otrais Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - fil-luge.org Foto - fil-luge.org

Kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien izcīnījusi uzvaru Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posma sacensībās Vinterbergas trasē Vācija. Labāko astoņniekā iekļuva arī abas pārējās Latvijas sportistes – Kendija Aparjode un Ulla Zirne. Sacensībās vīriem otro vietu ieguva Kristers Aparjods.

Pēc pirmā brauciena krimuldiete Cauce bija otrajā vietā, bet otrajā mēģinājumā sasniedza dienas absolūti labāko rezultātu un summā par 0,080 sekundēm apsteidza Tatanu Ivanovu no Krievijas. Trešajā vietā ierindojās Jūlija Taubica no Vācijas (+0,192 s). Caucei šī ir pirmā uzvara Pasaules kausa izcīņas posmos

Kendija Aparjode no Saulkrastiem braucienos sasniedza septīto un astoto laiku un summā ieņēma septīto vietu 0,627 sekundes aiz Cauces. Savukārt siguldiete Ulla Zirne ar devīto un septīto rezultātu braucienos bija astotā (+0,706 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā līdere ir T.Ivanova (907 p.), Aparjode ir astotā (431), Cauce devītā (417) un Zirne trīspadsmitā (325 p.).

Vīru sacensībās saulkrastietis Kristers Aparjods pēc pirmā brauciena bija tikai astotais, toties teicami veica otro mēģinājumu, sasniedzot labāko rezultātu, un pakāpās uz otro pozīciju. Summā labāks par viņu bija tikai vācietis Johaness Ludvigs, kuram Kristers zaudēja 0,179 sekundes.

Otrs Latvijas kamaniņu braucējs siguldietis Inārs Kivlenieks braucienos sasniedza devīto un desmito rezultātu un ierindojās astotajā vietā 0,731 sekundi aiz Ludviga.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderis ir Romans Repilovs no Krievijas, kurš sestdien sacensībās nepiedalījās (695 p.). Aparjods ir septītajā (426) un Kivlenieks divpadsmitajā vietā (375).

Jāpiezīmē, ka, protestējot pret Vinterbergas trases slikto kvalitāti, sestdienas sacensībās nepiedalījās ASV un Austrijas kamaniņu braucēji. Iepriekš iespēju boikotēt posma apsvēra arī Vācijas komanda.

Svētdien paredzētas sacensības divnieku ekipāžām un stafešu komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.