Menu
 

Ulbrokas florbolisti ar ķekaviešu palīdzību nosargā otro vietu virslīgas pamatturnīrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ar vienādu rezultātu 7:6 sestdien beigušās Latvijas florbola virslīgas pamatturnīra pēdējās kārtas spēles, kurās piedalījās abi Pierīgas klubi. Par spīti zaudējumam pēcspēles metienu sērijā pret florbola klubu “Valmiera” otro vietu turnīra tabulā nosargāja “LH.LV”/”Oxdog Ulbroka” komanda, kuru konkurentus “Lielvārde/FatPipe” florbolistus diezgan negaidīti pārspēja “Ķekava”. Pierīgas klubi aizvadījuši spēles arī citās Latvijas florbola čempionāta līgās.

Ulbrokas florbolisti Valmierā deficītu 1:4 pārvērta 5:4 pārsvarā, tad atkal nonāca zaudētājos, tomēr divas minūtes līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu. Pēcspēles metienu sērijā ar 2:0 pārāki tomēr bija mājinieki. Viesiem divus vārtus iemeta Lauris Zaicevs.

Arī “Ķekavas” komanda Lielvārdē cīņas gaitā bija iedzinējos (3:5), taču tad guva četrus vārtus pēc kārtas un nosargāja uzvaru 7:6 (Artūram Narogam 2+0, Ernestam Ronim 1+2).

Virslīgas noslēguma tabulā “LH.LV”/”Oxdog Ulbroka” ar 15 uzvarām 22 spēlēs un 46 punktiem ieņēma otro vietu aiz Cēsu “Lekringa” (52 p.) un ceturtdaļfināla sērijā sacentīsies ar septītās vietas ieguvējiem Liepājas “Kurši/Ekovalis” florbolistiem. “Ķekava” pamatturnīru beidza desmitajā vietā (26 p.) un turnīrā par palikšanu virslīgā pirmajā kārtā tiksies ar “Ogres vilkiem”.

Latvijas pirmās līgas pamatturnīra pēdējās spēlēs uzvaru izcīnīja “Ķekavas Bulldogs” un “SĀC” klubu florbolisti. Liepājā pret “Kurši FSS” vienību ķekavieši guva pēdējos trīs vārtus mačā un vinnēja 5:3 (Endijam Vildem 3+0, Ernestam Ronim 0+4), bet “SĀC” iemeta divus pēdējos golus un ar 8:7 pārspēja florbola klubu “Valka” (Jānim Borodušam 3+0, Kristam Saldatenokam 2+0). Savukārt “Saulkalnes” komanda savā priekšpēdējā spēlē cieta pamatīgu sakāvi pret LU/FS “Masters” vienību 5:16 (Patrikam Briežem un Raitim Ozolam pa 2+0).

FBK “SĀC” Austrumu grupā ar 35 punktiem 18 spēlēs ieņem trešo vietu, bet A grupas tabulā, kurā apvienoti virslīgā nepārstāvētie klubi, otro vietu. “Ķekavas Bulldogs” (28 p., 18 sp.) un “Saulkalne” (28 p., 17 sp.) Austrumu grupā ir attiecīgi piektajā un sestajā vietā, bet B grupā – piektajā un septītajā vietā. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies pa sešiem labākajiem klubiem no A un B grupām.

Latvijas otrās līgas turnīrā Babītes sporta kluba florbolisti savās mājās Spuņciemā ar 12:7 uzvarēja sporta klubu “Lauciene” (Augustam Tomasam 3+1, Emīalm Berķim 2+2, Tomam Dūrenam 2+2), bet sporta klubs “Coyote” Inčukalnā zaudēja sporta klubam “Slampe/Zevid” 10:11 (Dāvim Mintikam 3+1, Renāram Liepiņam 3+0, Jānim Levanovičam 2+1),

Kārtu līdz beigām cīņā par četrām vietām “play off” turnīrā Rietumu grupā “Coyote” ir ceturtajā pozīcijā (31 p.), FK “Tērvete” piektajā (29) un Babītes sporta klubs sestajā (23).

Ar vienādu 5:7 rezultātu zaudējumus spēlēs pret Latvijas junioru (U19) izlase piedzīvoja abas Ķekavas dāmu komandas – “FK  Ķekava” un “Ķekavas Bulldogs”. Turklāt abos mačos vēl trešās trešdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts 5:5. “FK Ķekava” rindās ar četriem punktiem (1+3) atzīmējās Klinta Mārtiņjēkaba, bet “buldodzēm” trīs nopelnīja Līga Vancāne (2+1). Klubi tabulā atrodas attiecīgi trešajā un piektajā vietā.

Visbeidzot Rīgas atklātā čempionāta otrā posma otrajā spēlē uzvaru 7:6 pagarinājumā pār “Labu būs/R1TV.LV” komandu svinēja florbola klubs “Carnikava”. Divus vārtus uzvarētāju labā iemeta Toms Eglīte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.