Menu
 

Veiksmīgo Pasaules kausa posmu Vinterbergā Latvijas kamaniņu braucēji noslēdz ar bronzu stafetē Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija Foto - Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija

Nestartējot virknei favorītu, Latvijas kamaniņu braucēji Pasaules kausa priekšpēdējā astotajā posmā Vinterbergas trasē Vācijā izcīnījuši godalgotās vietas visās četrās sacensībās – gan trijās individuālajās, gan komandu stafetē.

Svētdien posms noslēdzās ar stafeti, kurā Latviju pārstāvēja individuālo sacensību laureāti – krimuldiete Elīza Cauce, saulkrastietis Kristers Aparjods un divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Finišā viņi uzrādīja rezultātu divas minūtes un 37,447 sekundes un tobrīd kļuva par līderiem. Taču latviešus izdevās apsteigt abām vēlāk startējušajām komandām – Krievijai un Itālijai. Uzvarētājiem krieviem Latvijas kvartets zaudēja 0,599 sekundes.

Sacensībās piedalījās tikai sešas komandas. Jāatgādina, ka, protestejot pret Vinterbergas trases ledus kvalitāti, drošības apsvērumu dēļ nedēļas nogales sacensībās nepiedalījās Austrijas un ASV izlases, kā arī Vācijas divnieku ekipāžas.

Komandu stafetes ieskaitē Latvija ieņem trešo vietu (320 punkti) aiz Itālijas (395) un Krievijas (361), bet priekšā Vācijai (315).

Iepriekš notikušajās divnieku sacensībās Gudramovičs un Kalniņš pirmajā braucienā uzrādīja otro rezultātu, otrajā septīto, bet ar to bija pietiekami, lai saglabātu otro pozīciju. Uzvarētājiem Aleksandram Deņisevam un Vladislavam Antonovam viņi summā zaudēja 0,608 sekundes.

Nestartējot abām spēcīgākajām Vācijas ekipāžām, iespējas iesaistīties cīņā par Pasaules kausu kopvērtējumā radās Andrim un Jurim Šiciem. Taču pirmajā braucienā trases lejasdaļā siguldieši kļūdījās, finišā uzrādīja tikai 11.rezultātu, un otrajā braucienā sasniegtais otrais laiks neļāva pakāpties augstāk par devīto vietu (+1,190 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējā posma pirmās divas vietas saglabā vācieši Egerts/Benekens (772 p.) un Vendls/Arlts (762), Šici ir trešie (650), bet Gudramovičs ar Kalniņu piektie (507 p.).

Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms notiks 29.februārī  un 1.martā Kēngizē trasē.


Iepriekš:
Elīza Cauce izcīna uzvaru Pasaules kausa posmā Vinterbergā, Aparjods otrais

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.