Menu
 

Brāļi Dukuri pasaules čempionātā paliek bez medaļām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ibsf.org Foto - ibsf.org

Siguldietis Martins Dukurs nolicis pasaules skeletona čempiona pilnvaras. Piektdien Altenbergas trasē finišējušajā pasaules čempionātā viņš bija spiests samierināties ar ceturto vietu, bet Martina vecākais brālis Tomass ieņēma septīto vietu. Sacensības noslēdzās ar pilnīgu Vācijas skeletonistu triumfu – Kristofers Grotērs, Aksels Jungs un Aleksandrs Gasners  ieņēma pirmās trīs vietas.

Pēc trešā brauciena brāļi saglabāja pirmajā dienā iegūtās pozīcijas – Martins ceturto un Tomass septīto. Taču cerības, ka Martins pēdējā mēģinājumā varētu pacīnīties ar vāciešiem par medaļu, krietni saruka. Braucienā jaunākais no brāļiem Dukuriem uzrādīja sesto rezultātu, un starpība līdz trešajā vietā esošajam Akselam Jungam pieauga no 0,17 līdz 0,53 sekundēm. Turklāt ceturtais Vācijas skeletonists Felikss Keizingers ar otro ātrāko laiku atpalicību no Martina samazināja līdz 0,15 sekundēm (pēc pirmās dienas bija 0,46 s).

Pēdējā ceturtajā braucienā Martins Dukurs gan sasniedza otro rezultātu, taču ar to bija par maz, lai iekarotu pirmo trijnieku. Aizraujošā cīņā par uzvaru Grotērs tikai par 0,02 sekundēm apsteidza Jungu un par 0,05 sekundēm Gasneru. Martins pasaules čempionam zaudēja diezgan daudz – 0,57 sekundes (0,52 sekundes līdz bronzai) un par 0,23 sekundēm tomēr apsteidza Keizingeru.

Tomass Dukurs ar desmito laiku pēdējā mēģinājumā saglabāja septīto pozīciju. No K.Grotēra viņš četru braucienu summā atpalika par 1,82 sekundēm. Priekšā viņam bija arī olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas (+1,10 s).

Martins Dukurs ir seškārtējais pasaules čempions (2011., 2012., 2015., 2016., 2017., 2019.g.) un vienreiz arī izcīnījis sudraba medaļu. Tomasa kontā ir viena pasaules čempionāta bronzas godalga.

Piektdien Altenbergā notika arī pirmie divi braucieni skeletonistēm. Vienīgā Latvijas pārstāve Dārta Zunte tālu atpalika no vadošajāmn sportistēm un pirms sestdienas braucieniem ieņem pēdējo 28.vietu. Līderei Marinai Žilardoni no Šveices viņa zaudē 6,02 sekundes, no priekšpēdējā vietā esošās austrālietes Narakotas atpaliek par sekundes deviņām simtdaļām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.