Menu
 

Aparjods, Cauce un Šici triumfē Latvijas čempionātā kamaniņu sportā Siguldā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Sestdien Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē norisinājās 2020. gada Latvijas čempionāts kamaniņu sportā, kas bija sezonas noslēdzošās sacensības. Pirmo reizi karjerā čempiona titulu vīru konkurencē izcīnīja Kristers Aparjods, starp dāmām labākā Elīza Cauce, bet divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara brāļiem Andrim un Jurim Šiciem.

Vīru sacensībās K. Aparjods no Saulkrastiem abos braucienos uzrādīja labākos laikus, turklāt otrajā braucienā atkārtoja trases rekordu 47,837 sekundes, ko 2017. gada janvārī uzstādīja krievs Semjons Pavļičenko, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

“Pirmajā braucienā kaut kas patraucēja un neizdevās tik labi, kā bija plānots, taču otrajā braucienā viss sanāca. Trases darbinieki arī izdarījuši labu darbu, un trase ir perfekta, ātrums bija vienreizējs,” sasniegto rezultātu komentēja K. Aparjods, kurš arī atzina, ka ar aizvadīto sezonu kopumā nav apmierināts: “Šī ir mana labākā sezona pieaugušo konkurencē līdz šim, taču sniegums atsevišķos Pasaules kausa posmos nebija tas labākais. Ir lietas, pie kā piestrādāt. Grūti vainot kaut kādas blakus lietas, pašam kaut kas pietrūkst. Varbūt tā ir pieredze. Starpsezonā turpināsim gatavoties un domāt, kā visu uzlabot.”

Sudrabu un savu pirmo godalgu pieaugušo konkurencē izcīnīja siguldietis Gints Bērziņš, kurš šosezon kļuva par trešo Jaunatnes Ziemas olimpisko spēļu čempionu, kā arī pasaules junioru vicečempionu. Uzvarētājam viņš zaudēja 0,373 sekundes un ieguva zelta godalgu junioru konkurencē. Bronza Artūram Dārzniekam, kurš divu braucienu summā Bērziņam piekāpās 0,031 sekundi.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē nepārspēti jau trešo gadu pēc kārtas ir brāļi Šici, kuri uzrādīja labāko laiku pirmajā braucienā, taču otrajā braucienā ātrāki bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuriem sudrabs. Bronza ropažniekam Kristenam Putinam un Imantam Marcinkēvičam. Junioru konkurencē uzvara Eduardam Ševicam-Mikeļševicam no Garkalnes un Lūkasam Krastam, sudrabs Kasparam Rinkam no Ropažiem un Ardim Liepiņam, bet bronza Krišjānim Brūnam un Vitālijam Jegorovam no Ulbrokas.

“Abi braucieni bija optimāli, trase ir sagatavota perfekti. Es domāju, ka šī divu braucienu summa ir ātrākā, kāda mums līdz bijusi sacensībās Siguldā,” atzina Andris Šics. Starptautisko sezonu sportisti noslēdza ar 3. vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, ko iepriekšējo reizi bija izdevies izcīnīt 2014./2015. gada sezonā: “Bija gan kāpumi, gan kritumi, bet esam apmierināti. Reizēm sacensībās izejam uz maksimumu, un tās kļūdas gadās tāpēc, ka gribam paņemt visu labāko, ko var dabūt. Starpsezonā strādāsim pie visa, lai būtu kārtībā gan tehnika, gan fiziskais, gan braukšana, gan arī veiksme. Šosezon vēl arī nekas nav beidzies, ir visādi jauninājumi, kurus testēsim, kamēr vēl būs iespējams braukt.”

Dāmu sacensībās nepārspēta abos braucienos bija krimuldiete E. Cauce, kura otrās vietas ieguvēju un pagājušā gada čempioni saulkrastieti Kendiju Aparjodi apsteidza par 0,051 sekundi. Bronza siguldietei Ullai Zirnei, kura bija vairāk nekā divas sekundes desmitdaļas lēnāka. Sacensībās juniorēm uzvara siguldietei Sigitai Bērziņai, sudrabs viņas novadniecei Elīnai Ievai Vītolai, bet bronza Andai Upītei no Sējas novada.

“Otrajā braucienā izlaboju iepriekšējā brauciena kļūdas, bet 15. virāžā tāpat kaut kas īsti nesanāca,” komentēja E. Cauce, “arī sezonas pirmā puse nesanāca un ar to neesmu apmierināta, taču otrā puse lika aizmirst par pirmo. Nezinu, kāpēc tā bija. Ja zinātu, tad pirmā puse nebūtu bijusi tik slikta. Federācija nopirka jaunu slidu, kamana man šobrīd ir ļoti laba. Vairāk jāstrādā ar sevi.”

Jauniešu konkurencē vecākajā A grupā uzvara Kasparam Rinkam no Ropažiem, sudrabs Valtam Pavlovam no Siguldas un bronza rīdziniekam Robertam Martišam, bet starp jaunietēm pirmā vieta Viktorijai Ziediņai no Salaspils, otrā vieta Zanei Kalumai no Saulkrastiem, trešā vieta Katrīnai Duganovai no Stopiņiem. Jauniešu A divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara Aleksim Siņiļņikovam no Saulkrastiem un Kārlim Vancānam no Ikšķiles, bet starp meitenēm labākās bija Marta Robežnieceno Ropažiem un Kitija Bogdanova no Ulbrokas.

Starp jauniešiem B grupā pirmajā trijniekā Gustavs Krasts (Stopiņi), Kārlis Eglis (Sigulda) un Svens Tīlāns (Ropaži), bet starp jaunietēm – Paula Boķe (Stopiņi), Agnija Bogdanova (Jēkabpils), un Liliāna Kostenkova (Stopiņi). Savukārt jaunākajā C grupā zelts Rūdim Kūkojam (Saulkrasti), sudrabs Robertam Sprukulam (Ropaži), bronza Ģirtam Circenim (Stopiņi), bet starp meitenēm pirmā Laura Lēģere (Sigulda), otrā Madara Pavlova (Sigulda), trešā Gerda Brakmane (Ropaži).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.