Menu
 

Ādažu jaunie peldētāji – ašākie Pierīgā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Desmit Pierīgas mācību iestāžu audzēkņi piedalījušies Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensībās peldēšanā Ulbrokā. Komandu kopvērtējumā trijās vecuma grupās uzvarēja Ādažu vidusskolas jaunie peldētāji, vienā – Vangažu vidusskolas komanda.

Sacensību dalībnieki jaunākajā D grupā (2008. g.dz. un jaunāki) sacentās 25 metru brīvā stila distancē un 4x25 metru stafetē, bet pārējās trijās grupās peldēja 50 un 4x50 metrus. Rezultātus komandu vērtējumā katrā vecuma grupā rēķināja, summējot katras skolas labākā puiša, meitenes un stafešu komandas iegūtās vietas.

D grupā individuāli labākos rezultātus sasniedza Anabella Veržbicka no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas (ĀBVS), kura finišēja pēc 14,9 sekundēm, un Matīss Dirvēns no Ulbrokas vidusskolas (15,2 s). ĀBVS komanda uzvarēja arī stafetes peldējumā (1:03,6), taču labākā peldētāja diskvalifikācija zēnu sacensībās liedza viņiem tikt augstāk par otro vietu (10 p.). Par uzvarētājiem kļuva viņu novadnieki no Ādažu vidusskolas (9 p.), trešajā vietā Ulbrokas vidusskola (11 p.).

C grupā (2006./07.g.dz.) komandām pirmo vietu izcīnīja Vangažu vidusskola, kurai uzvaru nodrošināja Vjačeslava Ternovska pirmā vieta, Valērijas Ternovskas ceturtā vieta un komandas otrā vieta stafetē (7 p.). Komandām otrajā vietā Ulbrokas vidusskola (9 p.) un trešajā Babītes vidusskola (17 p.). Meitenēm individuālo uzvaru svinēja Alise Krastiņa no Babītes vidusskolas (33,2).

Vecākajās grupās dominēja Ādažu vidusskolas audzēkņi. B grupā (2004./05.g.dz.) meitenēm pirmās divas vietas ieguva Agate Barone (31,5) un Laura Anna Matjuhina, puišiem otro un trešo vietu ieņēma Mārtiņš un Jēkabs  Staņko, ādažnieki bija labākie arī stafetē (2:00,1) un summā savāca 4 punktus. Otrie ar 10 punktiem bija Ulbrokas vidusskolas skolēni, tostarp Arts Renārs Dambis, kurš bija ātrākais individuāli (27,1), bet trešie Babītes vidusskolas peldētāji (18 p.).

Savukārt A grupā (200./03.g.dz.) ādažnieki Anna Kate Zbitkovska (31,2), Ričards Jānis Sniedze (25,2) un stafešu komanda (2:03,9) izcīnīja visas trĪs pirmās vietas un iespējamo mazāko vietu summu – trīs. Otrajā vietā Ulbrokas vidusskola (11 p.), trešajā – Mārupes Valsts ģimnāzija (12 p.).

Nākamās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensības – vieglatlētikas daudzcīņā C un D vecuma grupās – plānotas 16.aprīlī Baldonē, taču nav izslēgts, ka saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatību rīkotājiem var nākties ieviest kalendārā korekcijas. Latvijas Skolu sporta federācija ceturtdien informēja, ka tiek atceltas visas skolu finālsacensības, kas pasākuma kalendārā bija paredzētas martā un aprīlī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.