Menu
 

Latvijas jaunatnes čempionāta medaļas tiek arī Ķekavas jaunajiem riteņbraucējiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nedēlas nogalē Kuldīgā norisinājās trenera Jāņa Baukša piemiņas kauss šosejas riteņbraukšanā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts jaunatnes grupām. Divas godalgas grupas braucienos ieguva arī Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi, liecina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas informācija.

Jau sesto gadu pēc kārtas, lai godinātu panākumiem bagātā Kuldīgas sporta skolas direktora Jāņa Baukša piemiņu, tika rīkots viņa vārdā nosauktās divu dienu garās šosejas riteņbraukšanas sacensības. Papildus sportisko intrigu un prestižu tām piedeva Latvijas čempionāta grupas braucienā iekļaušana B un C grupām, kā arī Latvijas jaunatnes un pieaugušo kausa izcīņas posmi.

Sestdien Kuldīgas Jāņkalnā notika grupas brauciena sacensības. Kā pirmie sacensības aizvadīja C grupas zēni, C grupas meitenes un B grupas jaunietes. Dalībnieki sacentās 39 kilometru garā distancē. Lai  arī trases laikā notika vairāki atraušanās mēģinājumi, tomēr uzvarētāja liktenis noskaidrojās vien finiša kāpumā.

Tajā ātrākais, neskatoties uz velosipēda tehniskām problēmām, bija “Hawaii Express – Scott” komandas sportists Kristers Celitāns. Viņam triumfs Latvijas čempionātā C grupā zēniem. Trasē Kristers pavadīja 1 stundu 10 minūtes un 56 sekundes. Sudraba godalgu ieguva Klāvs Milčs no “RRS/ Alfa” (+00:00), bet trešā vieta dobelniekam Ralfam Vistiņam (+00:00). Kopumā C grupas sacensībās startēja 32 dalībnieki.

B grupā jaunietēm par Latvijas čempioni un Jāņa Baukša piemiņas kausa ieguvēju kļuva “RRS/ Alfa” pārstāve Rūta Zibene. Rīdziniece distancē pavadīja stundu, 10 minūtes un 59 sekundes. Otrā vieta Dobeles sporta skolas riteņbraucējai Lindai Eihmanei (+00:03), bet labāko trijnieku noslēdza Diāna Sauša (“RRS/ Belo CP”).  C grupā meitenēm pirmo vietu sacensībās ieguva un par Latvijas čempioni kļuva Ķekavas novada sporta skolas sportiste Linda Upeniece.

Ar lielu interesi tika gaidītas B grupas jauniešu sacensības. Kopumā 69 kilometru garajā grupas braucienā startēja 27 dalībnieki. Galvenā favorīta loma pērnā gada čempionam Tomam Ustupam no “RRS/ Purvciems”, kuram lielāko konkurenci solījās izrādīt Mārtiņa Trautmaņa vadītie Murjāņu sporta ģimnāzijas jaunieši ar ķekavieti Rihardu Reinfeldu priekšgalā.

Arī šeit viss izšķīrās vien finiša kāpumā. Favorīta statusu itin droši apliecināja Ustups. Treneru Gata Smukuļa un Jāņa Krišlauka audzēknis par Latvijas čempionu kļuva otro gadu pēc kārtas. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 48 minūtes un 22 sekundes. Otro vietu ar tādu pat laiku ieguva Rihards Reinfelds, uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Dobeles sporta skolas pārstāvis Klāvs Sīmanis (+00:00), bet uzreiz aiz labāko trijnieka finišēja Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi Dāvis Upenieks un Kristians Markuss Gunne (+00:01).

A junioru meiteņu grupā cīņā par Baukša piemiņas kausu un Latvijas jaunatnes kausa punktiem labākā bija “RRS/ Vecmilgrāvis” riteņbraucēja Lāsma Elza Vaivode.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.