Menu
 

LJF kausa trešajā posmā konkūrā uzvarējusi ropažniece Siliņa

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Vladislavs Rutkovskis Foto – Vladislavs Rutkovskis

Aizvadītajā nedēļas nogalē bija paredzēts Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas trešais posms konkūrā, taču nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ turnīrs norisinājās tikai vienu dienu un maršrutu skaits tika samazināts no 14 uz 11. Galvenajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm ar vienu pārlēkšanu uz laiku uzvaru izcīnīja ropažniece Sabīne Siliņa ar zirgu Fantast no Ķekavas jātnieku sporta kluba “Mežstrazdiņi”.

Pārlēkšanai kvalificējās četri dueti, bet kopā maršrutā piedalījās sportisti ar 11 zirgiem. Otrajā vietā ierindojās Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu For Pleasure II no sporta kluba “Sport De Lux”, bet trešajā– Kristaps Neretnieks ar Go For It, informēja LJF preses dienests.

Gatavojoties Latvijas čempionātam un Pasaules kausa Rīgas posmam, dalībniekiem bija iespēja startēt uz zāles, jo arī minētās sacensības notiks šajā pašā laukumā, uz zāles seguma. Smilšu un zāles laukumiem ir atšķirīga amortizācija un katram ir sava specifika. To virsma nodrošina dažādu zirga atspērienu un piezemēšanos.

Galvenā maršruta uzvarētāja Sabīne Siliņa: "Laikapstākļu dēļ man bija mazliet apgrūtināti treniņi, jo līdz pēdējam brīdim nevarēju saprast, vai sacensības notiks, vai nē. Šis bija šogad pirmais turnīrs uz zāles, turklāt uzreiz jālec 140 cm augsts maršruts. Mani zirgi labi tika ar to galā un pat lēca labāk nekā uz smilts seguma. Man bija patīkami uzvarēt pārlēkšanā ar diviem stipriem jātniekiem, kuri ir daudz vecāki par mani. Maršrutā bija interesantas līnijas, bija jādomā līdzi, bet mēs ar Fantast šodien bijām kā viens vesels."

Pierīgas jātnieku sporta klubu pārstāvji guva vēl vairākas uzvaras atsevišķos maršrutos. Divas pirmās vietas Ģirtam Bricim ar Cendrasine 14.maršrutā (120/130 cm) un ar Wildstar 5.maršrutā (120/125 cm), divas uzvaras arī Inčukalna novada Jaunu jātnieku skolas pārstāvēm Odrijai Robertai Brālēnai ar Cielavu 2.maršrutā (110 cm) un Beatrisei Balamai ar Noah 10.maršrutā ponijiem (90 cm). Savukārt 13.maršrutā (110/115 cm) labākā izrādījās Tīna Dreimane ar Luis no Garkalnes novada kluba “Meždruvas”.

LJF kausa pēdējais ceturtais posms paredzēts 3.oktobrī. Kopvērtējumā tiks skaitīti sportistu trīs labākie rezultāti no četriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.