Menu
 

Regbisti Upesciemā un Baldonē ar zaudējumiem noslēdz Baltijas "Top" līgas pamatturnīru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zigismunds Zālmanis (LRF) un lrt.lt Foto - Zigismunds Zālmanis (LRF) un lrt.lt

“Livonia/Garkalne” kluba regbisti sestdien Upesciemā un “Miesnieki/Ķekava” svētdien Baldonē piedzīvoja kārtējos zaudējumus Baltijas “Top” līgas pamatturnīra spēlēs pret Lietuvas vienībām. Abi Latvijas klubi turnīra tabulā palika pēdējās divās vietās – “Miesnieki” piektajā un “Livonia” sestajā – un 16.augustā savstarpējā spēlē cīnīsies par piekto vietu noslēguma kopvērtējumā.

Abas nedēļas nogales spēles Pierīgā aizritēja pēc diezgan līdzīga scenārija. Livonieši savā stadionā Upesciemā cīņā ar Kauņas “Ažuolas” pirmās 20-25 minūtes bija pārāki un pelnīti izvirzījās vadībā 10:3. Taču tad viesi pamazām ieguva iniciatīvu, vēl līdz pārtraukumam pārņēma vadību (10:17) un beigās sagādāja mājiniekiem ceturto zaudējumu piecās spēlēs – 17:32.

Arī “Miesnieki/Ķekava” Baldonē mačā pret Baltijas līgas pamatturnīra uzvarētājiem Šauļu “Baltrex” cīņas sākumā pēc piezemējuma pārņēma vadību (7:3), taču pretinieki vēl pirmajā puslaikā atbildēja ar diviem piezemējumiem (7:17) un pēc pārtraukuma lielākoties lika laukuma saimniekiem tērēt spēkus aizsardzībā – 7:38. Arī “Miesniekiem” šī bija ceturtā neveiksme turnīrā.

Ķekavieši vienīgo uzvaru guva abu Latvijas klubu savstarpējā spēlē, bet Garkalnes kluba aktīvā ir neizšķirts spēlē pret “Kalvis-Vairas-Jupoja” vienību. Pagājušajā gadā Latvijas komandas finālā savā starpā izspēlēja bronzas medaļas (uzvarēja garkalnieši), bet šogad cīnīsies par to, lai nepaliktu pēdējie.

Līdz šai spēlei abām komandām vēl paredzēts pa diviem mačiem Latvijas čempionātā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.