Menu
 

Vienības braucienā starp labākajiem arī Ķekavas, Carnikavas un Baldones riteņbraucēji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ģirts Kehris, lrf.lv Foto – Ģirts Kehris, lrf.lv

Svētdien Siguldā četrās dažādās distancēs aizvadīts gada lielākais velo notikums valstī – Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens. Vērienīgais pasākums krāšņi un sportiski azartiski atzīmēja savu 30. dzimšanas dienu. Kā jubilejas reizē pienācās, rīkotāji bija parūpējušies par lieliskām distancēm un aktivitātēm bagātīgu sacensību centru. Cienījamākais dalībnieks šogad bija Edgars Račis, kurš šogad svinēs savu 91.dzimšanas dienu.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijā pavēstīja, ka dienas centrālais starts, kura starta procedūra vien ilga vairāk nekā deviņas minūtes, bija Tautas šosejas brauciens: “37 kilometru garā un visiem labi zināmā distance pulcēja visa vecuma, dzimuma, sportiskās sagatavotības aktīvās atpūtas cienītājus. Kuplas kolektīvu komandas, draugu kompānijas un vienkārši velo cienītāji. Tas viss bija vērojams šajā distancē. Tās pēdējais kilometrs veda leģendārajā Gaujas kalnā.”

Vīriešu konkurencē absolūtajā vērtējumā uzvaras laurus plūca talantīgais “MSĢ/ Ķekavas NSS” riteņbraucējs Rihards Reinfleds, bet starp dāmām otro gadu pēc kārtas ātrākā izrādījās Carnikavas sporta centra riteņbraucējs Renāte Rodionova. Abi bija labākie “Isostar” kalna karaļa un karalienes vērtējumā.

Kuplākās ģimenes godu pirmo gadu izpelnījās Flakšu ģimene, kuplākā pašvaldība bija Jēkabpils pašvaldība, bet kuplākais uzņēmums otro gadu pēc kārtas bija “Sadales tīkls”, no kura Vienības braucienā piedalījās 150 dalībnieki.

100 kilometru garajā Sporta šosejas braucienā īpašu intrigu piedeva Latvijas čempionu grupas braucienā noskaidrošana elites un U23 vecuma grupās. Spraigā cīņā uzvarētāja liktenis noskaidrojās vien finiša kāpumā. Tajā ātrākais no mūsu sportistiem bija un par valsts elites čempionu 33 gadu vecumā kļuva Viesturs Lukševics (“Amore&Vita – Prodir”), bet dāmu konkurencē starp licencētajām sportistēm triumfs Kitijai Siltumēnai (Dobeles sporta skola). Komandu vērtējumā triumfs “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”.

Turpinot tradīcijas, Vienības braucienā spēkiem mērojās arī MTB braucēji. “Bosch” kalnu divriteņu braucienā otro gadu pēc kārtas triumfēja Jānis Priževoits (“Volkswagen Komerctransports – Veloprofs.lv”). Viņš 48 kilometru garo distanci veica pēc 1 stundas, 37 minūtēm un 33 sekundēm. Otro vietu, finišējot tikai sekundi pēc uzvarētāja, ieguva talsinieks Gints Lūsis (“DTG – MySport”). Trešā vieta tikmēr “VeloRīts” pārstāvim Reinim Marksam. Dāmām uzvarēja Katrīna Jaunslaviete-Kipure (“ZZK”), otrā vieta Anitai Antonei (Baldones velokomanda), bet trešā Beatei Kovgerei (“Volkswagen Komerctransports – Veloprofs.lv”).

Īsta daile bija vērojama 17 kilometru garajā Retro velo distancē, kas pulcēja vairākus simtus dalībnieku ar skaistiem tērpiem un eksluzīviem velosipēdiem. Brauciena dalībnieki trasē varēja baudīto skaisto Gaujas Nacionālā parka ainavu Siguldas pilsētā un tās apkārtnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.