Menu
 

Orientieristiem Grosbergai un Zērnim divas zelta medaļas Latvijas čempionāta posmos Carnikavas novadā

  • Autors:  LETA
Foto - Latvijas Orientēšanās federācija Foto - Latvijas Orientēšanās federācija

Orientieristi Sandra Grosberga un Rūdolfs Zērnis šajā nedēļas nogalē Carnikavas apkārtnē izcīnīja divas zelta medaļas Latvijas čempionātos vidējā distancē un stafetē.

Sestdien vidējā distancē sievietēm piecu kilometru sacensībās ar 15 kontrolpunktiem cēsniece Grosberga finišēja pēc 29 minūtēm un 55 sekundēm, par divām minūtēm un 15 sekundēm pārspējot Iritu Puķīti no Saulkrastiem, bet par četrām minūtēm un 37 sekundēm - Līgu Valdmani.

Vīriem 6,5 kilometru distancē ar 19 kontrolpunktiem Zērnis finišu sasniedza pēc 31 minūtes un 42 sekundes. Jaunais talants saulkrastietis Uldis Upītis viņam zaudēja 58 sekundes, bet vēl sekundi lēnāks bija Latvijas titulētākais orientierists Edgars Bertuks.

Stafetē dāmu elitē piekto gadu pēc kārtas uzvara Cēsu orientēšanās kluba "Meridiāns" orientieristēm, kur šoreiz komandā startēja Kristīne Brunere, Vieda Lūsa un Grosberga. Vīru konkurencē spraigā cīņā otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja "OK Saldus" komanda ar Ati Rešķi, Kristapu Jaudzemu un Zērni sastāvā.

Zīmīgi, ka Grosberga otro gadu pēc kārtas kļuvusi par Latvijas čempioni četrās distancēs - garajā, sprintā, vidējā un stafetē.

Šogad Latvijas čempionāts norisināsies piecos posmos - garā distance, sprints un sprinta stafete, vidējā distance un stafete, maratons un nakts posms. 

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.